Microsoft geriye uyumluluk programındaki oyunlarda en az iki katı FPS desteği sağlayacak “FPS Boost” özelliğini ve bu özelliği sunan ilk oyunları duyurdu.

Xbox Wire’da yer alan duyuruya göre, Microsoft’un 2015 yılında başlattığı ve önceki nesillerde çıkan oyunları yeni nesil konsollarda oynatmayı sağlayan geriye uyumluluk programı bünyesindeki oyunlarda daha yüksek FPS (saniye başına kare) almayı sağlayacak FPS Boost özelliği bugün (17 Şubat) itibarıyla kullanıma açıldı.

Özellik kapsamında ilk etapta 5 oyun için destek sağlanıyor. Bunlar Far Cry 4, Watch_Dogs 2, Sniper Elite 4, UFC 4 ve New Super Lucky’s Tale. Xbox One ve One X için çıkış yapan bu oyunlar yeni nesil Xbox Series S ve Series X üzerinde çözünürlük değerlerinde herhangi bir değişim olmadan artık 60FPS veya daha yukarı kare hızında çalışıyor.

Söz konusu blog yazısında, yakında geriye uyumluluk kataloğunda yer alan oyunlardan daha fazlasının bu özelliği sunmaya başlayacağı, kısacası kütüphanenin giderek genişleyeceği belirtiliyor. Ek olarak yine yakın zamanda yayınlanacak bir güncelleme ile kullanıcılara bu özelliği kapatıp açma veya çeşitli ek ayarlar yapma gibi arayüz seçenekleri de sunulacak.

Video oyun sektöründeki teknik analizleriyle tanınan Digital Foundry’nin analizine göre, Watch Dogs 2 Xbox One’da 30FPS kilidine sahipken, zaman zaman bunun altına düşüyorken ve hatta ekran yırtılmalarına neden oluyorken; FPS Boost özelliğiyle hem Xbox Series S hem de Series X’te sabit 60FPS olarak çalışıyor. Ayrıca ekran yırtılması da ortadan kalkıyor.

Aynı şekilde Sniper Elite 4 de Xbox One’da en fazla 30FPS ve hatta çok sık şekilde bunun altında çalışıyorken, ayrıca yine ekran yırtılmalarına neden oluyorken; Xbox Series S’te çoğu zaman 60FPS (çok sınırlı sayıda sahnede bunun altında), Series X’te ise tamamen 60FPS değerinde oynanabiliyor. Ekran yırtılamaları da tamamen ortadan kalkıyor.

New Super Lucky’s Tale ise Xbox One X güncellemesine sahip olduğu için halihazırda bu konsolda 60FPS değerinde çalışıyor. Bu nedenle FPS Boost aktif olduğunda Xbox Series X’te sabit 120FPS sunuyor. Öte yandan, Xbox One sürümü 30FPS kilidine sahip olduğu halde Xbox Series S’te ise bunun tam 4 katı yani yine sabit 120FPS desteği sağlayabiliyor.

Digital Foundry’nin de açıkladığı üzere, FPS Boost özelliği ile geliştirici firmalar oyunların kodlarında herhangi bir değişim dahi yapmadan veya güncelleme getirmeden 30FPS kilidinin olduğu oyunlarda 60FPS ya da daha yukarı değerler sunabiliyor.

Önceki İçerikLittle Nightmares 2 inceleme
Sonraki İçerikPS4 özel oyunu Days Gone PC’ye geliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz