Steam’e her ay 1,5 milyon yeni kullanıcı katılıyor

Steam, PC oyunculuğunun evi olmayı sürdürüyor.

Casual Connect sunumu Steam‘in son 18 aydaki performansını detaylıca ortaya koydu.

Platformlar arası kıyaslama devam ederken Steam, PC oyunculuğunun evi olmayı sürdürüyor. ABD’de gerçekleşen Casual Connect sunumu, Steam’e son 18 ay boyunca her ay 1,5 milyon yeni kullanıcının katıldığını gösteriyor.

Platformun kurucusu Valve, geçtiğimiz yıldan itibaren Steam’e ait kullanıcı verilerini açıklamayı bırakmıştı. Bu nedenle verilen bilgilerin güvenilirliğinin yüzde yüz olmadığını belirtmek gerekiyor.

GeekWire adlı internet sitesi ise, bu sunum sırasında birkaç ekran görüntüsü almayı başarmış. 

Valve’dan Tom Giardino da konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Giardino, 2016’nın Haziran ayından bu yana Steam’de ilk kez alışveriş yapanların sayısının 27 milyon arttığını belirtti. Günlük aktif kullanıcı sayısı 14 milyona ulaşırken, bu rakam 2015 yılında 8,4 milyondu.

Steam’in Asya bölgesindeki kullanıcı sayısında da önemli ölçüde artış yaşandığı ve Asya’nın en çok Steam kullanıcısı bulunan üçüncü kıta konumuna geldiği bu sunum sırasında ortaya çıkan diğer bir önemli bilgi.

İLGİLİ HABER – Steam tarihinin en büyük ban dalgası: 40 bin kişi etkilendi!

Öte yandan, Steam’in aylık kullanıcı tabanı da sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Giardino, bu yıl içerisinde aylık kullanıcı sayısının 67 milyon civarına dayandığını söyledi. Bu rakam, Xbox Live’ın 53 milyonluk aylık kullanıcı rakamını solluyor.

Önceki İçerikEA Access’ten ilk kez bir oyun kaldırılıyor
Sonraki İçerikEn iyi Minecraft Modları – Oyun Dünyanız Tamamen Değişecek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz