En iyi Minecraft Modları – Oyun Dünyanız Tamamen Değişecek!

Klasik Minecraft'tan sıkılanlar için En iyi Minecraft modları listesini hazırladık.

Minecraft modları oyuna yeni özellikler eklenmesine hatta oyunun yapısını değiştirmenize olanak sağlar. Bu sebepten En iyi Minecraft modları bu yazımızda sizin için derlendi.

Minecraft, uçsuz bucaksız açık dünyası, insanın hayal gücünün sınırlarını zorlayan tasarımlar ve nicelerini bize sunan bir oyun. Oyunun mod desteğine açık olması, bir çok mod yapımcısı tarafından sürekli oyuna modlar geliştirilmesiyle, oyunculara sınırsız bir dünyanın kapılarını açıyor. Bu modlar sayesinde bir gün harita derken, başka bir gün devasa bir mmorpg dünyasıyla karşılaşabiliyorsunuz.

Bu listemizde “En iyi minecraft modları nelerdir?” Sorusundan yola çıkıp bir liste hazırladık. Listemizde oyuncular tarafından en çok tercih edilen modları bulabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

  • Listede yer almasını istediğiniz modları yorum yazarak, listenin gelişmesinde katkıda bulunabilirsiniz.

Minecraft Modları Nasıl Yüklenir?

Bu listede yer alan her mod, kendi kurulum talimatlarını takip etmeniz gerekiyor ve çoğu durumda Minecraft sürümünü düşürmeniz gerekecektir.  Çoğu mod 1.7.10 sürümünde en iyi şekilde çalışır. Bununla birlikte, birden fazla Minecraft yüklemeyi yönetmenizi sağlayan yararlı bir yazılım olan MultiMC’yi deneyebilirsiniz.

En iyi Minecraft modları

En iyi Minecraft modlarını işlevlerine göre ayrı başlıklara ayırdık. Bu işlevleri dahilinde en iyi modları sizin için ayrı ayrı listeledik.

1-) Minecraft arayüz modları

En iyi Minecraft modları listesinin ilk kategorisini arayüz modları için ayırdık. Çok sayıda mod yüklendiğinde, Minecraft’ın varsayılan arayüzü artık yetersiz hale geliyor. Aşağıdaki modlar sayesinde Minecraft’ın arayüzünü daha hoş bir hale getirebilirsiniz.

Optifine / Fastcraft

En iyi Minecraft modları – Optifine / Fastcraft

İyi bir bilgisayara sahipseniz Optifine tam size göre… Minecraft’ı Optifine ile inanılmaz hale getirebilirsiniz. Optifine HD dokuları destekler ve daha fazla grafik kontrolü sağlar. Alternatif olarak patates bir sistemle oynuyorsanız, Fastcraft burada yardımınıza yetişiyor. Düşük özellikli bilgisayarlarda, özellikle de çok sayıda modun yüklü olduğu durumlarda, performansı önemli ölçüde geliştirir.

Journeymap

blank
En iyi Minecraft modları – Journeymap

Herkes nereye gideceğini bilmeyi sever. Journeymap,  dünyayı keşfederken haritayı açar, yol işaretlerini işaretlemenize izin verir ve çetelerin arkanızda gizlice dolaştığında sizi uyarabilir. Elde edilen haritayı oyunda minimap olarak veya tam ekranda veya harici bir web tarayıcısında görüntülemenize izin verir.

Not Enough Items

En iyi Minecraft modları – Not Enough Items

Minecraft oynamaya devam ederken bir wiki’ye alt sekme acısı için bir panzehirin olması gerekiyorsa Yetersiz Kalemler’e (veya NEI) dönün. Minecraft’ın envanter ekranında şık bir arayüz aracılığıyla herhangi bir yüklü moddan herhangi bir öğe için tarifi bakmanızı sağlar. * Geçtiğimiz günlerde Minecraft güncellemesiyle bu oyuna normal bir özellik olarak eklendi.

WAILA

En iyi Minecraft modları – WAILA

WAILA “What Am I Looking At (Ben neye bakıyorum)” anlamına gelmektedir ve yüklü modların bir sürü özelliği  olduğunda bir yanılma payı yüksektir. Brosshair ile bir blokt başınızı işaret edin; bunun ne olduğunu ve hangi modun özelliği olduğunu size söyleyecektir. Yeni modlarla birlikte, bu bloğun durumu hakkında da bilgi verebilir.

  •  Bir su deposunun ne kadar dolu olduğu veya pilin şarj seviyesi.
  • Çalıştırmak için NEI’ye ihtiyacınız olacak.

 

Inventory Tweaks

Inventory Tweaks‘ü yüklediğiniz andan itibaren bu eklentisiz oyun oynamaz hale geleceksiniz. Basit bir orta tık yardımıyla tüm eşyalar düzenlenerek toplu hal alır.

2-) Minecraft yaratıcı modları

En iyi minecraft modları listesinin ikinci kategorisi yaratıcı modlardan oluştuyor. Birçok kişi için, Minecraft tümüyle ilham kaynağı yapılar yaratmak üzerinedir. Aşağıdaki modlar yeni ahşap türlerinden, uygun mobilyalara kadar yaratıcı seçeneklerinizi önemli ölçüde genişletecektir.

Chisel 2

Minecraft sadece bir Arnavut kaldırımı dokusuna sahiptir. Aslında, oyunun varsayılan bloklarının çokluğuna ve bu listede diğer modlarla gelen bloklara alternatif dokular ekler – oyun içi yapılarınız da arzu ettiğiniz herhangi bir dekor yaratmanıza olanak tanır.

Carpenter’s Blocks

Minecraft içlerindeki küplerin hepsi birer harika fakat, biraz eğim olsa, ne kadar güzel olur değil mi? Carpenter’s Blocks bu konudaki ihtiyaçlarınıza yetişiyor. yataklar, düğmeler, kapılar, çiçeklikler, meşaleler ve daha fazlasıyla birlikte size bu eğim imkanlarını sunuyor.

Decocraft

Dünyanızı süslemek konusunda biraz daha çeşitlilik istiyorsanız, Decocraft sizin için en uygun mod. İşlenmiş sandalyeler, masalar, kaseler, şişeler, lambalar, doldurulmuş oyuncaklar, bira fıçıları ve hatta bir mutfak lavabosu ekliyor. Tam liste neredeyse sınırsız, bu nedenle seçenekleri tam olarak görmek için Wiki’ye dalın.

Bibliocraft

blank

Bibliocraft size eşyalarınızı sergileme ve rahlara dizme imkanı sunuyor. Bu sayede göze daha hoş görülen tasarımlar yapmanız mümkün oluyor.

Pig Manure

Minecraft’ı eksik bir şeyle suçlamak istiyorsanız bu tam olarak boktur. Bu mütevazi Minecraft modu, sadece domuzlarınızın ileri ve geri atma yığını atmasına neden olmakla kalmayıp, aynı zamanda Minecraft’da master yapmak için yeni bir kaynak sağlanmasını sağlayarak, bu problemi aplomb ile çözer. Pislikleri toplayın ve ürününüzü gübrelemek için kemik yemi yerine bunları kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, bir fırında ateşleyebilir ve bir ev inşa etmek için kullanabileceğiniz tuğlaları üretebilirsiniz.

Bacteria Mod

Bakteriler her zaman insan hayatında popülerliğini korumuştur. Bu noktada minecraft modu yaratıcılarının dikkatini çekmiş olacak ki, oyuna bakteri eklemek için harekete geçmişler. Bu mod dünya içerisinde çeşitli bakteriler yetiştirmenize olanak sağlar.  Özellikle kendi üssünüzde deney yapıyorsanız, onu doğru bir şekilde içerdiğinden emin olun.

Pam’s HarvestCraft

Minecraft diyetinize, 60 ürün, 17 çeşit balık, vejetaryen ve vegan yemeği için tofu, 36 meyve veya öğe taşıyan ağaçlar dahil 1,100 yeni gıda ve eşya ekleyen bu ürün yüklü mod ile bazı ciddi değişiklikler yapın.

3-) Minecraft Keşif Modları

En iyi minecraft modları listesinin 3. kategorisi keşif modlarından oluşuyor. Bazı insanlar göçebe hayatını inşaatçı hayatına tercih eder. Aşağıdaki modlar ya dünyayı canlandırıyor, keşfedilecek yeni dünyalar katıyor ya da keşfetmek için ihtiyaç duyacağınız araçları sunuyor. Uzak Ülkelere ve ötesine!

Biomes O’Plenty

blank

Overworld ile başlayalım. Biomes O’Plenty, Alps’ten Çorak Toprağa kadar, Minecraft’a gülünç 80 yeni biyom ve 12 biyomekom ekler. Ayrıca, aletler, zırh, yemek, renk için biraz daha fazla çeşitlilik katar ve birlikte inşa etmek için birkaç ekstra blok ekler.

LotsOMobs

LotsOMobs, Biomes O Plenty’le aynı şekilde çalışarak Minecraft dünyanızı daha da zenginleştirmek ve biyomlar biraz daha gerçekçi olmasını sağlamak için, 25 yeni npc ekliyor.  Kalamarın denizdeki tek yaratık olduğu günler gitti ve tavuklar savana boyunca serbestçe dolaştığı, zürafalar, narvallar, martılar, filler ve hatta dinozorların oyunda yer bir oyun bu modla sizi bekliyor.

CandyCraft

İşte Nether of the Nether’ten kaçınanlar için biraz da şeytani ve cehennemin olması için harika bir keşif modudur. CandyCraft, tatlı dişli Minecrafterlara, tamamen şekerlemeyi keşfetmek için yeni bir alan sunuyor. Öldürmek için şeker kaplı yaratıklar, araçlarla donatmak için alet takımı ve petek zırhı bu hastalıklı tatlı alandaki yolunuzu bulurken takar. “Öldürmek için Kalbini yiyin.” Hansel ve Gretel

Galacticraft

Galacticraft ile daha önce hiç Steve’in olmadığı yerlere cesurca gidin. Bu geniş bir mod, size bütün güneş sistemini gezmek, keşfetmek ve hatta kolonileştirmek için izin verir. Gezegenler arası gezilerinin yanı sıra, bu modun temel çizgisi, Dünya’dan ve ünlü bağışık tahvillerinden kurtulmak için koyacağınız çaba. Moonbase oluşturma, uzay gemisini pimpping etme ve Mars’ta evrimleşmiş çetelerle savaşma gibi sizi oyun fırsatlarıyla ödüllendiren çekici ve zekice oluşturulmuş bir dizi görev mevcuttur.

Quiverbow

Yay ve ok en eski ve sevilen silahların iyileştirilmesine neredeyse yeteri kadar mod odaklanmıyor. Quiverbow, tomurcuklanan okçuların elinde bulunan seçenekleri, mermi temelli bir silahlarla ödüllendirerek elden geçiriyor. Yay başlığı, kar topları ve havai fişek fırlatıcıları gibi basit eklemelerden gelen bu mod, herhangi bir Minecraft keskin nişancısı için nihai moddur.

 

4-) Minecraft Otomasyon Modları

En iyi minecraft modları listesinin 4. kategorisi otomasyon modlarından oluşuyor. Oyun içerisinde sürekli aynı işleri yapmaktan yoruldunuz mu? Bu kategori altındaki modlar hemen hemen tüm işlerinizi otomatik olarak yapmanızı sağlıyor.

Rope Bridge Mod

Dağcılık yapmaya ne dersiniz. Bu mod size çengelli kanca sağlayıp istediğiniz yere kolaylıkla tırmanmanızı sağlıyor. Köprüler inşaa etmenize olanak tanıyor. Bir yerden bir yere gitmek bu mod sayesinde artık çok kolay.

Caterpillar

Madencilik minecraft’ın olmazsa olmazlarındandır. Elde ettiğiniz cevherlerle kendinizi geliştirirsiniz. Birisi bu işi kolaylaştırıp sondaj mantığıyla çalışan bir makine icat edip, oyun içerisine yerleştirmiş ve tadından yenmeyecek güzellikte bir mod çıkagelmiş.

Progressive Automation

 

Applied Energistics 2

Bir süre kaldıktan sonra depolama bir sorun haline geliyor. Applied Energistics 2, maddeyi enerjiye dönüştürmenizi ve herhangi bir yerde kablosuz olarak erişilebilen sabit sürücülerde öğeleri depolamanızı sağlar. Aramızdaki toplayıcılar için fevkalade kullanışlı bir mod.

Big Reactors

Herhangi bir bilginiz olmadan ve üniversiteye gitmeden nükleer mühendisi olmak ister miydiniz? Bu mod size bunun imkanını sunuyor.   Büyük Reaktörler, müdahale ettiğiniz tüm diğer endüstriyel modların güç taleplerine cevap verebilmek için yeterli güce sahip. Daha da iyisi, ComputerCraft ile arabirim oluşturacak şekilde tasarlanmıştır; yani, güç istasyonunuzu güvenli bir mesafede izleyebilir, düzenleyebilir ve programlayabilirsiniz.

ComputerCraft and RFTools

blank

Minecraft dünyasına tam programlanabilir bilgisayarlar ve çeşitli çevre birimleri ekliyor. Ayrıca, karmaşık bir güç ağını izlemenize ve bakım yapmanıza olanak tanıyan RFTools ekler. Her ikisi de, her türden otomatik sistemde hayati bir araçtır.

Minecraft Geniş Modlar

Bu modlar Minecraft’a önemli değişiklikler yaparak zamandan tassaruf etmenize olanak sağlıyor. Her seferinde bir veya iki tanesiyle uğraşmanızı öneririz. Bir modpack içinde bir araya getirilmiş olsalar dahi bir veya iki taneden fazlasıyla uğraşmayın. Çok geniş kapsamlı olduklarından, öğrenmeniz biraz zaman alabilir.

Draconic Evolution

Elmas setlerinizi tamamladıysanız, sıra başka cevherlere gelmedi mi? Bu mod size çeşitli cevher çeşitleri, soguk fizyon, enerji sistemi, tesisler, teleporterlar, mobs spawnerlar gibi tonlarca özelliği içinde bulunduruyor.

Thaumcraft

Bir sihirbaz olmak çok güzel ve Minecraft dünyasında bu farklı değil. Thaumcraft, oyun içi öğelerde bulunan sihirli enerjileri manipüle ederek, güçlü değnekler, Emirinize amede golemler gibi bir çok özelliği size sunuyor.

Simply Jetpacks

Jetpacks her şeyi daha iyi hale getirir. Her şey. Bu nedenle bu mütevazi mod, sizi hatırlamak için sayısız yeni sistem ve yemek tarifleri ile yüklemek istemiyor, sıradan Minecrafter’lara anlık uçuş hediye vermeye çalışıyor.  Bu mod sizi uçuracak.

Blood Magic

Karanlık sanatlara girmeye hazır olun! Blood Magic, tüm büyülerin en hain halini, mobların kanlarından güç çekmeye dayalı birkaç yeni sistem ve mekanik tanıtıyor. Bu sayede oyun içerisinde karanlık büyüler yapabiliyorsunuz.

Minefactory Reloaded

Muhtemelen en iyi modlardan birisi de Minefactory Reloaded’dur. İnek yetiştirmeden oyun içi oynamaya kadar neredeyse her şeyi otomatik yapmanıza olanak tanıyan birçok makine ve aygıt ekler. Ek bir avantaj olarak, önceki bölümdeki modların birçoğu ile de iyi çalışıyor.

BuildCraft

Madencilik elle geçmiş bir şeydir ve herkes bunu biliyor. İşte bu nedenle BuildCraft, vanilya Minecraft’ı kendi endüstriyel devriminde kullanmanıza izin veren muazzam genişleyen bir moddur. Otomatik ocaklardan, otomatik konstrüksiyon masalarına, istenilen öğeyi musluğa doğru malzemeyle pompalayacak tablolara kadar, bu mod size üretim hatlarınızla birlikte tam ölçekte…

Hats

Bu mod Minecraft’a 100’ün üzerinde şapka ekleyerek her zaman şaşkınlığınızın ve bazı durumlarda arkadaşlarınızı şok edici olmanızı sağlar. Bununla birlikte, şapkaları avlamak için biraz vakit harcamanız gerekecek, zira dünya genelindeki mobların üzerinde rastgele üretecek şekilde programlandıklarından – başında bir telefon kabini bulunan bir kalamarla karşılaşmanız mümkün 🙂

PneumaticCraft

blank
PneumaticCraft

Pnömatik Kraft, hem uçucu hem de inanılmaz derecede faydalı olan bir mod için basınçlı hava üretmek için gücü yer değiştirir. İster havalı toplar, ister programlanabilir dronlar veya bir dizi montaj makinesidir, bu mod Minecraft’a mekanik ve otomatik seçenekler katar.

Minecraft | Mojang

Listemizin burada sonuna geliyoruz. Listede yer almasını istediğiniz bir mod varsa, lütfen yorum kısmında belirttin. Bunun yanında En Güncel Minecraft Hileleri ve Admin Kodları yazımıza da göz atabilirsiniz.

 

VIACurse
Kaynakpcgamesn
Önceki İçerikSteam’e her ay 1,5 milyon yeni kullanıcı katılıyor
Sonraki İçerikYerli Oyun Soldiers of the Universe Lasmanı Gamex 2017’de!
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

2 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz