SÖYLENTİ: Sony, PS5’in fiyatını belirlemede zorlanıyor

İddiaya göre, Sony yüksek maliyetli donanım parçaları nedeniyle PlayStation 5'in fiyatını belirlemede zorluk yaşıyor.

Sony PS5 satış fiyatı
Sony | CES 2020

İddiaya göre, Sony yüksek maliyetli donanım parçaları nedeniyle PlayStation 5′in fiyatını belirlemede zorluk yaşıyor.

Bloomberg teknoloji muhabiri Takashi Mochizuki, ismini vermediği bir kaynaktan edindiği bilgiye dayanarak Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5’in fiyatını netleştirme konusunda birtakım zorluklar yaşadığını yazdı.

Mochizuki, kıt donanım parçaları nedeniyle Sony’nin şu anda her bir PS5 konsolunu yaklaşık 450 dolara mal ettiğini ve bunun Microsoft’a karşı yeni nesil konsol savaşında firmanın fiyat belirleme politikasına zarar verdiğini belirtti.

Sony, PlayStation 5 için resmi internet sitesi oluşturdu

Yine aynı haberde, Sony’nin normalde -PS4’te olduğu gibi- şubat ayında konsolun satış fiyatını belirlediği ve bahar döneminde seri üretime geçtiği ancak bu sefer PS5 ile birlikte “bekle ve gör” yaklaşımını izlediği ifade edildi. Bu durum, firmanın Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox Series X’in fiyatını açıklamasını beklediğini ima ediyor.

Xbox Series X’in ilk fotoğrafları sızdı

Bloomberg’da yer alan haberde ayrıca, Sony’nin hangi donanım parçalarıyla sorun yaşadığı da yer alıyor. Beşinci nesil akıllı telefon üretiminin başladığı bu dönemde DRAM ve NAND flash belleklere yönelik yüksek talep olmasından dolayı Sony’nin bu parçaları güvenilir bir şekilde tedarik etmede zorlandığı belirtildi.

Takashi Mochizuki, Sony’nin konuya ilişkin yorum yapmayı reddettiğini de aktardı.

KaynakBloomberg
Önceki İçerikDragon Ball Z Kakarot inceleme
Sonraki İçerikCurse of Anabelle Steam üzerinden satışa sunuldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz