Xbox Series X’in ilk fotoğrafları sızdı

Microsoft'un yeni nesil konsolu ilk kez görüntülendi.

Xbox Series X prototipi sızdı

Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox Series X’in ilk fotoğrafları internete düştü.

Yeni nesilde iki farklı Xbox konsolu piyasaya süreceği söylenen Microsoft, şu ana kadar sadece Xbox Series X’i duyurdu. The Game Awards 2019’da ilk kez tanıtılan Xbox Series X’in ilk fotoğrafları iddiaya göre sızdırıldı.

NeoGAF forumunda CurryPanda tarafından paylaşılan fotoğraflarda, konsolun ön ve arka yüzü detaylı bir biçimde gözüküyor. Ön tarafında bir adet USB girişi, güç tuşu ve disk sürücüsünün giriş kısmı yer alırken bu bölüm halihazırda TGA 2019’da gösterilen tanıtım fragmanında ortaya çıkmıştı. Konsolun arka tarafı ise ilk kez görüntülenmiş oldu. Arka tarafında bir adet HDMI girişi, iki adet USB girişi, güç kablosu girişi, internet bağlantısı için ethernet girişi göze çarpıyor.

Öte yandan, Digital Foundry’e göre, Series X’in arkasında konsolun SSD depolama kapasitesini yükseltmek için harici şekilde konsola entegre edilebilecek bir SSD slotu yer alıyor olabilir. Ancak bu slotun etrafında herhangi bir yazı bulunmuyor, sadece çizgi yer alıyor, bu nedenle tam olarak ne için olduğu da net değil.

Sony ve Microsoft, yeni nesil konsolları PlayStation 5 ve Xbox Series X’i bu yılın sonuna doğru piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Her iki konsolun da donanım özellikleri net olarak açıklanmış değil ve satış fiyatları da bilinmiyor. Sony’nin E3 2020’ye katılmama kararı alması, firmanın şubat ayında bir konferans düzenleyerek PS5’i tanıtacağı iddialarını güçlendirirken, Microsoft E3 2020’de yer alacağını açıkladı. Bu nedenle Xbox Series X’in ve muhtemelen Microsoft’un iddia edilen düşük donanımlı ve daha ucuz ikinci yeni nesil konsolunun burada detaylıca tanıtılması bekleniyor.

Önceki İçerikPlayStation 5 ile beraber yeni bir PSVR gelebilir
Sonraki İçerikCaptain Tsubasa oyunu Captain Tsubasa: Rise of New Champions duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz