SÖYLENTİ: PS5 ve Xbox Scarlett benzer donanıma sahip olacak

Oyun geliştiricileri ile iletişim konusunda ise Microsoft, Sony'nin çok gerisinde.

2020’nin sonlarına doğru piyasaya sürülecek olan yeni nesil konsollar PlayStation 5 ve Xbox Scarlett‘in benzer donanım özellikleri barındıracağı iddia ediliyor.

Endüstri içerisinde pek çok kaynağa sahip olan Kotaku’dan Jason Schreier, yeni bir yazı kaleme aldı ve yeni nesil konsollarla ilgili birtakım detaylar paylaştı.

Öncelikle Schreier, Microsoft‘un yeni nesilde aynı anda iki konsol birden piyasaya sürme planından vazgeçmediğini belirtiyor. Xbox Scarlett bünyesinde iki konsol yer aldığı, Anaconda kod adlı konsolun yanında Lockhart kod ismiyle geliştirilen, Anaconda’ya kıyasla daha ucuz, disk sürücüsüz bir yeni nesil Xbox konsolunun da piyasaya sürüleceğini ifade ediyor.

SÖYLENTİ: Yeni nesil Xbox konsolları için kod isimleri Anaconda ve Lockhart

Öte yandan, PlayStation 5 ve Xbox Scarlett’in donanımsal özellikleri konusunda doğrudan net bir cevap vermenin mümkün olmadığını belirten Jason Schreier, geliştiricilerle yaptığı görüşmelerde iki konsolun büyük ölçüde benzer bir donanıma sahip olacağı bilgisini edindiğini yazdı. En büyük bilinmezin ise Microsoft ve Sony‘nin yeni nesil konsollarını hangi fiyattan satacağı konusunda olduğunu söylüyor.

Kotaku’ya bilgi veren bir oyun geliştiricisinin, Lockhart’ın ham grafiksel gücünün PS4 Pro ile benzer olduğunu ancak birtakım farklılıklar da içerdiğini belirttiği yazıda geçiyor. Örneğin, Lockhart’ın da PS5 ve Xbox Anaconda gibi SSD barındırdığı, bu sayede yükleme sürelerinde büyük bir avantaj sunduğu aktarılıyor. Ayrıca, Lockhart’ın mevcut nesil konsolların tümünden daha hızlı bir CPU’ya (işlemci) sahip olduğu, böylece daha yüksek fps değeri sunabileceği belirtiliyor. Fakat diğer taraftan da işlem gücü ve soğutma gibi birtakım detayların henüz son şeklini almadığının da altı çiziliyor.

Jason Schreier’in üzerinde durduğu bir diğer nokta ise iletişim. Microsoft’un E3 2019’da Xbox Scarlett konusunda ilk resmi bilgileri paylaşmasından bu yana oldukça sessiz olduğunu, oyun geliştiricileriyle iletişim kurmadığını belirtiyor. Schreier, Sony’nin ise bunun aksine kod adı Prospero olan PlayStation 5’in geliştirici kitlerini neredeyse her oyun stüdyosuna gönderdiğini, hatta buna ait görsellerin internette sızdığını ifade ediyor. Oyun geliştiricilerinin, Xbox Scarlett’in geliştirici kitini edinmenin stüdyolar açısından zor olduğunu belirttiğini söyleyen Scheier, bu nedenle yeni nesil konsollar için oyun geliştirmeye başlayan pek çok stüdyonun oyunları için Scarlett’de hangi teknik özellikleri hedef edinecekleri konusunda pek fazla fikir sahibi olmadığının altını çiziyor.

Kotaku’daki yazıda son olarak, Google’ın video oyun sektörüne büyük bir şekilde adım atacağı iddialarının başladığı 2018’de hem Microsoft hem de Sony’nin büyük bir korkuya kapıldığı belirtiliyor. Ancak Google’ın streaming servisi Stadia’nın bu yılın Kasım ayındaki çıkışının planladığı gibi olmamasının her iki firmayı da rahatlattığını ifade eden Schreier, yeni nesil konsol döneminin yine Microsoft ve Sony arasındaki bir mücadeleden ibaret olacağını öne sürüyor.

KaynakKotaku
Önceki İçerikYeni State of Play duyuruldu, oyun ve çıkış tarihi duyuruları olacak
Sonraki İçerikState of Play duyuruları: Resident Evil 3, Ghost of Tsushima ve dahası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz