Xbox One X | Microsoft

Microsoft‘un E3 2018‘de resmi olarak ‘yeni nesil konsollar üzerinde çalışıyoruz’ açıklamasının peşinden söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Son iddiaya göre, resmi kod adı Scarlett olan Microsoft’un yeni nesil Xbox konsolları için ayrı ayrı kod isimleri kullanıyor: Anaconda & Lockhart.

Game Informer‘ın Windows Central‘dan aktardığına göre, Microsoft’un iki adet yeni nesil konsolu arasından geleneksel ev konsolu için Anaconda, streaming odaklı olan içinse Lockhart kod adı kullanılıyor. Windows Central’in pek çok kaynaktan doğruladığı bilgide, bu iki konsolun Microsoft’un E3’te belirttiği “Scarlett” kod adlı konsol ailesinin alt isimleri olduğu ifade ediliyor. Anaconda, daha güçlü ve daha pahalı bir geleneksel ev konsolu iken; Lockhart buna kıyasla daha ucuz, daha düşük donanımlı ancak streaming odaklı bir yapıda. Her ikisinin de 2020’de piyasaya sürülmesinin planlandığı belirtiliyor.

Bu yılın Temmuz ayında Thurrott internet sitesinin ortaya attığı iddiada, Scarlett konsol ailesinin iki konsoldan oluştuğu, birinin yüksek donanımlı standart ev konsolu, diğerinin ise Cloud tabanlı bir cihaz olacağı ve streaming yoluyla oyun oynatacağı belirtilmişti. Yine her ikisinin aynı anda 2020’de çıkacağı öne sürülmüştü.

Öte yandan, Microsoft’un 2019’da ise disk sürücüsüz, sadece dijital oyunları oynatacak bir Xbox One piyasaya sürmeyi planladığı geçen ay yine Thurrott tarafından iddia edilmişti.

Konuyla ilgili gelişmeler için takipte kalın!

SÖYLENTİ: Microsoft, Sony’e yakın bir stüdyoyu satın almak üzere

Önceki İçerikPS4 oyunlarının oyuncu sayısı yanlışlıkla ortaya çıkmış olabilir
Sonraki İçerikMarvel’s Spider-Man’e çok istenen Raimi kostümü eklendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz