İddiaya göre Sony, PlayStation 5’in çıkış döneminde az sayıda konsol piyasaya sürmeyi planlıyor.

Bloomberg’dan Takashi Mochizuki ve Yuki Furukawa’nın haberine göre, Sony yeni nesil konsolu PlayStation 5’in ilk yılki üretim miktarını PlayStation 4’ün çıkış dönemine kıyasla azaltacak. Japon teknoloji firmasına yakın kaynaklar, Sony’nin ilk parti PlayStation 5 üretimini kısmen azaltacağını, bunun nedeninin ise konsolun ileri düzeydeki donanımından kaynaklı olarak yüksek bir fiyatlandırma ile pazarda düşük talep yaratması yönündeki beklenti olduğunu belirtti.

Aynı kaynaklar, COVID-19 küresel salgınının Sony’i PlayStation 5’in pazarlama planlarında değişikliğe gitmeye zorladığını ancak konsolun üretimi kapasitesini etkilemediğini belirterek, üretim miktarındaki düşüşün koronavirüsten kaynaklanmadığını ifade etti.

PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense tanıtıldı

Bloomberg’daki haberde, tedarik zinciriyle bağlantılı kişilerden edinilen bilgiye dayanarak Sony’nin Mart 2021’de sona eren mali takvim dönemine kadar 5 ila 6 milyon adet PlayStation 5 üretmeyi hedeflediği aktarıldı. 2013’ün Kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 4 çıkışından sonraki ilk iki çeyrekte 7,5 milyon adet satmıştı.

Diğer taraftan, yeni nesil konsollar için oyun hazırlayan geliştiricilerin fiyat konusunda PlayStation 5’in 499 dolar ile 549 dolar aralığında olmasını bekledikleri belirtildi. Takashi Mochizuki, bu yılın Şubat ayında Sony’nin yüksek maliyetli donanım parçaları nedeniyle PS5’in satış fiyatını belirlemede zorluk yaşadığını yazmıştı.

SÖYLENTİ: Sony, PS5’in fiyatını belirlemede zorlanıyor

Önceki İçerikYeni Crysis oyunu geliyor olabilir: Yıllar sonra resmi hesaptan ilk paylaşım
Sonraki İçerikGuilty Gear Strive Kapalı Beta İzlenimleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz