PS5 kontrolcüsü DualSense

Sony tarafından PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense tanıtıldı.

PlayStation’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımla PS5’in kontrolcüsü ilk kez gösterildi. DualSense isimli kontrolcü, “hoptic feedback” özelliği nedeniyle bugüne kadar DualShock adıyla anılan diğer PlayStation kontrolcülerinden farklı bir ad almış durumda.

Tasarım olarak simetrik analog özelliğini devam ettiren DualSense, DualShock 4’e kıyasla daha kavisli bir dış görünüme sahip. Ayrıca renk konusunda da beyaz ağırlıklı bir tercih olması göze çarpıyor. Bununla birlikte konsolun da siyah-beyaz karışımı bir renk tasarımına sahip olabileceği düşünülüyor.

PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense hakkında daha detaylı bilgiler PlayStation Blog üzerinden paylaşıldı. Buna göre, kablosuz olan ve içerisinde mikrofon barındıran DualSense, uzun şarj ömrü sunmanın yanı sıra USB-c girişi barındıracak. DS4’de olduğu gibi kulaklık girişi de yer alacak.

Blog yazısında ayrıca, PlayStation 5’in planladığı gibi bu sene sonuna doğru piyasaya sürüleceği bir kez daha tekrarlanıyor. Dolayısıyla Covid-19 salgını nedeniyle herhangi bir erteleme şu an için yok.

The Last of Us: Part II’nin çıkış tarihi koronavirüs nedeniyle ertelendi

Önceki İçerikFinal Fantasy VII Remake’in inceleme puanları belli oldu
Sonraki İçerikTürkiye’de PlayStation Now ile oyun oynamak – inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz