PS5 geriye uyumluluk patent tescili

Şubat ayının başında Sony, geriye uyumluluk sistemi oluşturmak adına bir patent tescillemişti. Bunun PlayStation 5‘e yönelik bir hazırlık olduğu konuşulurken, firmadan bir kez daha aynı yönde patent tescili yapıldı.

Ay başındaki gibi geçtiğimiz günlerde yapılan yeni patent tescili de PS4‘ün mimarisinin arkasındaki isim olan Mark Cerny adına kayıt edilmiş. Teoriye göre ise, PS5 geriye uyumluluk özelliği sayesinde yalnızca PS4 oyunlarını değil aynı zamanda PSone, PS2 ve PS3 oyunlarını da oynatabilecek.

Geriye uyumluluk özelliği, eski nesil oyunları “kandırarak” bunları orijinal olarak çıktığı platformda oynatıyormuş gibi gösteriyor ve böylece eski oyunların yeni nesil donanım üzerinde oynanabilmesini sağlıyor.

Sony’nin geçtiğimiz günlerde tescil ettirdiği yeni geriye uyumluluk patenti

Öte yandan, firmaların bu şekilde yaptığı patent tescilleri her zaman nihai ürüne dahil edilemeyebiliyor. Geliştirme süreci boyunca sık sık değişiklikler olabileceği gibi, şirketler bazı zamanlarda da rekabetten dolayı bu tip patentleri garantiye almak adına erkenden tescil ettirebiliyor. Yani Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5’de geriye uyumluluk olacağı henüz resmileşmiş değil, zira daha konsolun kendisi de duyurulmadı.

Bu yılki E3’e katılmayacak olan Japon teknoloji devinin yeni nesil konsolunu ne zaman duyuracağı hala belirsizliğini koruyor.

Sony’den üçüncü çeyrekte rekor gelir, PlayStation bölümü birinci sırada

Önceki İçerikMelbits World inceleme
Sonraki İçerikSÖYLENTİ: Yeni nesil Xbox konsolları E3 2019’da duyurulacak, sistem özellikleri sızdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz