Melbits World inceleme

Parti oyunları tek başına oyun oynayanlar için anlamsız olsa da, topluluk ortamında oynanınca bayağı zevkli olabiliyor. PlayStation’ın yeni trendi olan “cep telefonunu kontrolcü yapma” furyasına That’s You ve  Knowledge is Power’dan sonra Melbits World de katıldı. Bu tür oyunlarda amaç hayatında hiç oyun görmemiş birini bile oyunu oynatabilmek ve eğlenceli kıldırabilmek. Melbits World, eğlenceli ve renkli bir bulmaca oyunu. Her bölümde bir platform, bu platformda kayan zeminler, yaylar, köprüler. Minik kahramanlarımızın bölüm sonuna ulaşabilmesi için aşağıya düşmemesi ve çeşitli engelleri aşmaları lazım. Peki nasıl? Melbits World inceleme ile bunun cevabını veriyoruz.

Ne tatlısın sen!

Tabii ki cep telefonuyla! Bölümde bahsettiğim oynar aletleri PlayLink sayesinde cep telefonuyla hareket ettiriyoruz Maksimum üç oyuncuyla birlikte oyuncu başına iki adet alet düşüyor. Yani herkesin koordine bir şekilde çalışması lazım ki bölüm sonuna ulaşılabilsin. Yoksa ya süre bitiyor ya da minik kahramanlarımız, yazık, düşüp gidiyor.

Şimdi, oyun biraz daha küçük yaştaki arkadaşlara hitap ediyor… Ama oyunu oynamak için de telefon gerekiyor. Sanki biraz garip bir kombinasyonmuş gibi geliyor kulağa ama oyun oynamak yaş dinlemez sonuçta.

Yerim seni ben!

İlk olarak Google Play Store ya da Apple AppStore’dan bedava olan Melbits World’ün uygulamasını indiriyoruz. Diğer benzer oyanlarda olduğu gibi PlayStation ile telefonlarımızı aynı internet ağına bağlıyoruz ve kolayca oyuna girmiş oluyoruz. Profilinizi oluştururken bir adet özçekim yapmanız güzel olabilir, çünkü platformda kimin neyi kontrol ettiğini daha rahat görebiliyorsunuz. Haritada aletleri kimlerin kontrol ettiği küçük bir pin ile işaretleniyor ve fotoğraflarınız burada gözüküyor.

Oyuncu başına iki alet düşüyor demiştik. Telefon ekranı oyunu oynarken iki kısma ayrılıyor, kolayca kontrolümüzü sağlayabiliyoruz. İstersek sağ ile solun yerini de değiştirebiliyoruz. Hangisi kolayımıza gelirse. Tek sevmediğim kısım köprüleri kontrol ederken telefonu fiziksel olarak hareket ettirmemiz gerekmesi. Hızlı hareket etmek gerektiğiniz ciddi bir darboğaz yapıyor.

Oyunda sadece bölümü tamamlayabileceğiniz gibi çeşitli hediyeler kazanmak için yolunuzu değiştirip çeşitli nesneler de toplayabiliyorsunuz. Bu nesneleri toplamak için çoğunlukla olağanın dışına çıkmanız gerekiyor, çünkü bitiş noktasından çok farklı yerlerde oluyorlar.

Oyun cidden çok renkli, tatlı ve eğlenceli… Ama nereye kadar…

Yetmez mi yavrucum?

Oyun kendini çok çabuk tekrar ediyor. Bunu anlamak için büyük ya da küçük yaşta olmaya gerek yok. Çünkü amaç hep aynı, kontrol edilebilecek şeyler aynı; sadece üç tane. Arkadaşlarımla denemek için oynadık 15 dakika sonra sıkıldık bıraktık. Çocuklara çok daha ilginç gelir, hem öğrenmesi de çok kolay diye yeğenime oynatmaya başladım. İlk başta renkler falan çok ilgisini çekti ama sonra bıraktı gitti legolara yöneldi.

Bir de arada ufak tefek gecikmeler olabiliyor. Çoğunlukla bu sorun olmuyor ama bazen tat kaçtı mı tam kaçıyor. Özellikle telefonu hareket ettirmemiz gereken köprü bölümlerinde telefonunuzu ekrana atasınız gelebiliyor ama sonra televizyon ve telefon fiyatları aklınıza gelice bundan vazgeçiyorsunuz hemen.

Annesi kimse gelsin alsın.

Melbits World eğlenceli ve öğrenmesi çok kolay ama bir o kadar da kendisini çabuk bitiren bir oyun. Eğer geleniniz gideniniz, özellikle küçük yaşta misafiriniz çoksa tercih edilebilir ama onun dışında “Ben bunu çocuğumla sürekli oynarım.” diyebileceğiniz bir oyun değil maalesef.

Bir yerde denk gelirseniz ama kısaca bir göz gezdirin. Küçük bir seans iç dünyanızı renklendirebilir. Uzun seanslarda ise sürekli tekrar eden müziği kafanızda çalmaya devam edebilir.

Oyunu 49₺’ye satın almak için buraya tıklayarak PlayStation Store sayfasına gidebilirsiniz. Ancak oyunun Türkçe desteği olmadığını belirtelim.

GENEL BAKIŞ
Renkler
8
Tatlılık
8
Kolaylık
9
Tekrar Etme
5
Önceki İçerikUbisoft 12 ay içinde 3-4 adet AAA düzeyde oyun piyasaya sürecek
Sonraki İçerikSony’nin yeni patent tescili PS5 geriye uyumluluk söylentilerini artırdı
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.
melbits-world-incelemeAteşemi yolla bana.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz