Microsoft‘un yeni nesilde iki farklı Xbox konsolu piyasaya süreceği, bunların kod isimlerinin “Lockhart” ve “Anaconda” olduğu iddiaları bir süredir konuşuluyor. Yeni bir söylentiye göre ise, bu iki konsol da bu yılki E3 fuarında tanıtılacak ve 2020’de piyasaya sürülecek.

Fransa’nın önde gelen video oyun haber sitelerinden JeuxVideo‘nun edindiği bilgiye göre, daha önceden de iddia edildiği üzere Lockhart adlı konsol daha düşük donanımlı, disk sürücüsüz ve streaming odaklı olacak. Anaconda ise yüksek donanıma sahip geleneksel bir ev konsolu olarak tasarlandı. Her ikisinin de 2020’nin sonlarına doğru çıkış yapacağı öne sürülüyor.

Yine aynı haberde, her iki konsolun da sistem özelliklerine yer verilmiş. Sızdırıldığı belirtilen özellikler şu şekilde:

Xbox Lockhart sistem özellikleri

CPU: Custom 8 Cores (Özel 8 çekirdekli) – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 4+ Teraflops (Özel NAVI mimarisi)
RAM: 12GB GDDR6 memory
Depolama: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

Xbox Anaconda sistem özellikleri

CPU: Custom 8 Cores (Özel 8 çekirdekli) – 16 zen threads 2
GPU: Custom NAVI 12+ Teraflops (Özel NAVI mimarisi)
RAM: 16GB GDDR6 memory
Depolama: 1TB NVMe 1 + GB / s SSD hard drive

Yeni nesil Xbox konsollarının iddia edilen çıkış tarihine bakılınca, sistem özelliklerinin bu süreç içerisinde çok sık değişime uğrama ihtimali bir hayli yüksek. Öte yandan, iddialar doğru çıkarsa, her iki konsolda da SSD depolama alanı tercih edilmesi dikkat çekici.

Fiyatlandırma konusunda ise daha güçlü olan Anaconda’nın şu anki Xbox One X gibi 500 dolar civarında bir fiyatla çıkış yapması bekleniyor. JeuxVideo’nun kaynaklarına göre, Halo Infinite bu iki konsolun çıkış oyunu olacak – 2020’nin sonlarına doğru konsollarla beraber çıkış yapacak. Ayrıca mevcut Xbox One konsolları için de yayınlanacak.

SÖYLENTİ: Microsoft, Sony’e yakın bir stüdyoyu satın almak üzere

Önceki İçerikSony’nin yeni patent tescili PS5 geriye uyumluluk söylentilerini artırdı
Sonraki İçerikAnthem’ın inceleme puanları oldukça düşük

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz