PlayStation | Sony

Japon teknoloji devi Sony, 2018 yılının üçüncü çeyreğine ait mali raporunu yayımladı.

31 Aralık’ta sona eren üç aylık zamanı kapsayan bu dönem, Sony için rekor çeyrek olarak kayda geçerken bunu sağlayan en önemli faktör şirketin eğlence bölümü PlayStation‘ın en çok getiriyi sağlaması oldu.

Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan dönemde Sony, yaklaşık 3,5 milyar dolar gelir sağlarken, PlayStation bölümü geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 112 milyon dolarlık bir düşüş göstermesine karşın bir kez daha getiri kalemlerinde birinci sırada yer aldı.

Firma, PlayStation’ın bu çeyrekteki düşüşünü PS4’ün satış rakamlarındaki düşüşe bağlarken, bu durumun konsolun beşinci yılını doldurması nedeniyle normal olduğunu belirtti. Buna karşın, yazılım (video oyun) satışlarının yükselmesiyle oyun bölümü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10’luk artış yaşadı.

Bununla birlikte, firma bu mali yıl boyunca 17,5 milyon adet konsol satışı yapacağı öngörüsünü sabit tuttu. Buna ulaşmak için Sony’nin 31 Mart’ta sona erecek olan dördüncü ve son mali yıl çeyreğine kadar 2,3 milyon adet daha PlayStation 4 satması gerekiyor.

Yine aynı rapora göre, 31 Aralık itibarıyla Sony’nin dünya çapında piyasaya sürdüğü PS4 sayısı 94,2 milyona ulaştı. PlayStation Plus servisine abone olan kullanıcı sayısı ise 36,3 milyon şeklinde gerçekleşti. Tüm bunlar, Sony’nin mali yıl takviminin üçüncü çeyrekte rekor bir dönem geçirmesini sağladı.

Sony Music’in EMI’ı satın alması bu sektörde şirketin geçen yılın aynı dönemine göre karını artırmasını ve yaklaşık 989 milyon dolara ulaşmasını sağlarken, Sony’nin film bölümü de yaklaşık 10 milyon dolar kadar ufak bir artış gösterdi.

Öte yandan, Japon devinin tüm bölümleri kar sağlarken sadece akıllı telefon sektöründe kayıp yaşandı ve bu kayıp yaklaşık olarak 142 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sonuç olarak ise Sony, 1 Nisan 2018 ile 31 Mart 2019 arasını kapsayan mevcut mali yıl takviminde bütün olarak 7,9 milyar dolarlık gelir beklentisini sürdürdü.

Önceki İçerikNetmarble EMEA Genel Müdürü, Aras Şenyüz oldu
Sonraki İçerikRed Dead Redemption 2 satış rakamı 23 milyona yaklaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz