Sony, PS5 ile aynı stratejisini sürdürecek
PS4'e özel oyunlardan bazıları: Sırasıyla Days Gone, God of War, The Last of Us: Part II, Marvel's Spider-Man ve Uncharted: The Lost Legacy (soldan sağa)

Bu konsol neslinde Uncharted 4: A Thief’s End, God of War ve Marvel’s Spider-Man gibi güçlü birinci parti oyunlara imza atan ve PS4 dönemini The Last of Us: Part II ve Ghost of Tsushima gibi büyük oyunlarla bitirmeye hazırlanan Sony, yeni nesilde PlayStation 5 ile bu stratejisini devam ettirmeye kararlı.

PlayStation Worldwide Studios’un Başkanı Hermen Hulst, PlayStation Blog’da yer alan röportajında, firmanın yeni nesilde de güçlü hikaye tabanlı ve tek oyunculu oyunlara bağlılığını sürdüreceğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Daha önceden olduğu gibi, sabit donanıma (konsola) bağlıyız. Bunu devam ettireceğiz. Ayrıca yüksek kaliteli özel oyunlar, güçlü hikayeye sahip ve tek oyunculu oyunlar yapmaya olan kararlılığımız da sürecek.”

Diğer taraftan Hulst, her zaman yeniliğe açık olduklarını belirterek, “Aynı zamanda, deneyselliğe ve yeni fikirlere oldukça açık olacağız. Nelerin işe yarayıp yaramadığını deneyerek göreceğiz. Sanırım bu ayrıca Worldwide Studios’un DNA’sının büyük bir parçası” ifadelerini kullandı.

Aynı röportajda Hermen Hulst, PS4’ün özel oyunlarından Horizon: Zero Dawn’ın bu yaz döneminde PC için çıkış yapacağını açıklamıştı. Bu, PlayStation hayranları arasında Sony’nin konsola özel oyunlar yapmayı bırakacağı şeklinde endişelere yol açmıştı.

Horizon Zero Dawn PC için resmi olarak duyuruldu

Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 5’i bu senenin sonuna doğru piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

SÖYLENTİ: Sony, PS5’in fiyatını belirlemede zorlanıyor
VIAPush Square
KaynakPlayStation Blog
Önceki İçerikE3 2020 koronavirüs nedeniyle iptal edildi
Sonraki İçerikDOOM Eternal’ın çıkış fragmanı yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz