PS4’ün son döneminde çıkması muhtemel 5 özel oyun

Son evresine giriş yapan PlayStation 4 için hangi yeni oyunlar duyurulabilir?

Sony Wordwide Studios‘un Başkanı Shuhei Yoshida, geçtiğimiz günlerde bir röportajda “Hala duyurmadığımız PS4’e özel oyunlar var.” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bunların neler olabileceği veya ne zaman duyurulabileceği hakkında ise herhangi bir ipucu vermemişti. Biz de, elimizdeki bilgiler ışığında Yoshida’nın sözünü ettiği üzere, PS4’ün son döneminde çıkması muhtemel 5 özel oyun adında bir liste hazırladık.

Öncelikle, Sony Interactive Enterainment‘ın CEO’su John Kodera, şirketin son çeyrekteki mali toplantısında PlayStation 4‘ün yaşam döngüsünün son aşamasına geçildiğini belirtmişti. Bu açıklama ile PlayStation 5‘in birkaç sene içerisinde çıkacağı, PS4 için de oyun desteğinin sona ereceği düşünülmüştü. Ancak geçtiğimiz günlerde E3 2018‘de konuşan Wordwide Studios’un başkanı Yoshida, henüz duyurusu yapılmamış PS4’e özel olarak geliştirilen oyunların bulunduğunu söyledi ve sürpriz etkisi yarattı.

5

Gran Turismo 7

Bu nesilde Gran Turismo serisi için bir oyun çıktı aslında. Ancak bu, ana seri dışında bir oyundu. Gran Turismo Sport adıyla 2017’de piyasaya sürülen yapım, serinin hayranlarının tamamını kucaklayan bir oyun olamadı. Öyle ki, geliştirici stüdyo Polyphony Digital‘in CEO’su Kazunori Yamauchi, bir röportajında serinin yeni oyunu için çalışmalara başlanıldığını bile açıkladı. Bu da, bu nesil bitmeden PS4’e Gran Turismo serisi adına yeni bir oyun çıkabileceğini gösteriyor. Diğer taraftan, Microsoft‘un bu E3’te Forza Horizon 4‘ü duyurması ve oyunun bu yılın sonbahar döneminde çıkacak olması, Sony‘nin kendi markasıyla buna karşılık vermesini kaçınılmaz hale getiriyor. Zira, Gran Turismo Sport 17 Ekim 2017’de, Forza Motosport 7‘den 14 gün sonra çıkış yapmıştı.

4

Until Dawn 2

Supermassive Games‘in geliştirdiği Until Dawn, 2015’de çıkış yapmıştı. PlayStation 4’e özel olan oyun, hikaye boyunca oyunculara zorlu seçimler yaptırarak büyük ilgi toplamıştı ve hem basından hem de oyuncu topluluğundan oldukça iyi puanlar almıştı. Bu yılın başlarında ise Until Dawn’ın öncesini konu alan, yine aynı stüdyonun hazırladığı PS VR oyunu The Inpatient piyasaya sürülmüştü. 2016’daki bir röportajda, Supermassive Games, Until Dawn’ın devamı üzerinde çalışmadıklarını, ilk oyunu PS4’ün dışındaki platformlara da taşımak istediklerini söylemişti. Yine de, oyunun 3 yıl önce çıkması ve stüdyonunun şu anda herhangi bir oyun projesi üzerinde resmen çalışmıyor oluşu, Until Dawn’ın devam oyununun bu konsol jenerasyonunda mümkün olabileceğine işaret ediyor.

3

Bloodborne 2

Japon oyun stüdyosu FromSoftware‘in elinden çıkan ve Souls tarzı bir oynanış sunan Bloodborne, PS4’ün en iyi oyunları arasına adını yazdırmayı başardı. 2015 senesinde çıkış yapan oyun, özellikle gotik havasıyla oyuncuları içine çekmeyi başarmıştı. 2018’in Nisan ayı itibarıyla 3 milyon satış rakamına ulaşan Bloodborne için bir devam oyunu gelmesine kesin gözükle bakılıyor ancak bunun bu nesilde mi olacağı yoksa PS5’e mi geleceği belirsiz. FromSoftware’in şu sıralarda yeni oyunu Sekiro: Shadows Die Twice‘a odaklanıyor olması ve PS VR için yeni bir IP geliştirmesi her ne kadar ihtimalleri azaltsa da, bu nesil içerisinde yeni bir Bloodborne görebiliriz.

Öte yandan, Bloodborne’un yönetmenliğini de yapan FromSoftware’den Hidetaka Miyazaki, bir röportajında ellerinde geliştirme aşamasında olan 3 oyun bulunduğunu ve bunlardan birinin “hayranların beklediği doğrultuda bir yapım” olduğunu belirtmişti. Bu da akıllara Bloodborne 2’yi getiriyor.

2

Horizon Zero Dawn 2

2004’te Killzone serisini yaratan Guerilla Games‘in yeni bir IP olarak ortaya koyduğu Horizon Zero Dawn, 2017’de çıkış yaptı. Yeni bir marka olmasına karşın bir yıl içerisinde 7.6 milyon adet satan açık dünya RPG türündeki oyun, Bloodborne gibi hem basından hem de oyuncu topluluğundan çok iyi puanlar aldı. Tüm bunlar, Horizon Zero Dawn için bir devam oyunu gelmesini kaçınılmaz yapıyor ancak soru şu ki, Sony bunu PS4 döneminde mi gerçekleştirecek yoksa PlayStation 5 için mi saklayacak. Bu yılın Mayıs ayında stüdyonun internet sitesinde yeni iş ilanları açılmıştı. Böylece Guerilla Games yeni oyunu üzerinde çalışmak üzere hazırlıklara başladığını gösterdi ve büyük olasılıkla bu oyun Horizon Zero Dawn 2 olacaktır.

1

The Order: 1886’nın devam oyunu

2015’de çıkış yapan ve Ready at Dawn stüdyosunun hazırladığı, alternatif tarihteki bir Londra’da geçen The Order: 1886 karışık puanlar almıştı. Yine de, özellikle steampunk temasıyla belli bir hayran kitlesi yaratmayı başaran oyunun devamının gelip gelmeyeceği net değil ancak stüdyonun internet sitesindeki iş ilanına göre yeni bir AAA konsol oyunu üzerinde çalışmalar başladı. Bunun yeni bir IP olacağı belirtiliyor, bu nedenle de The Order: 1886’nın devam etmesi zor gibi duruyor fakat yine de stüdyonun üzerinde çalıştığı birden fazla oyun projesinin olduğu da ortada. Bu nedenle bir devam oyununun bu nesil içerisinde çıkması mümkün diyebiliriz.

Önceki İçerikRed Dead Redemption 2’nin ön sipariş fiyatı değişti
Sonraki İçerikSolo A Star Wars Story İnceleme – Eh İşte…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz