Solo A Star Wars Story İnceleme – Eh İşte…

 

Hiç kimsenin beklemediği, hatta en büyük Star Wars hayranlarının bile hype trenine binmeden beklediği, Han Solo’nun gençliğini anlatan Solo: A Star Wars Story bizlerle buluştu. Film beklentisi gerçekten düşük olan izleyiciler tarafından kötü karşılanmadı hatta ve hatta övgüler aldı. İşte ben de Solo A Star Wars Story inceleme yazımda sizlere mümkün olduğunca spoiler aktarmadan filmin nasıl bir şeye benzediğini anlatmaya çalışacağım. Gelin başlayalım.

 

Solo A Star Wars Story İnceleme

 

İncelemeye geçmeden önce film hakkında kısa bilgiler vermek gerekirse, filmde Han Solo’yu Alden Ehrenreich, Lando’yu Donald Glover, Kira’yı da Emilia Clarke gibi isimler canlandırıyor. Yönetmenlik koltuğunda ise değişiklik sonrası Ron Howard bulunuyor. Peki asıl konumuza dönecek olursak film nasıl olmuş? Gerçekten! Çekim süreci boyunca yönetmen değişikliğinin yaşandığı, başrolün her an kovulma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yapım “eh işte” seviyesindeydi. Yani vasattı. Ancak film bir Han Solo filmi olmuş mu? İşte o noktada inanılmaz sinirim bozuldu. Disney gerçekten başta Star Wars yazısı kullanarak ya da iki Millennium Falcon koyarak bu filmi kotarabileceğini mi zannetmiş yani. Akıl alır gibi değil. Bunun dışında filmin içinde yer alan karakterler (biri hariç), olayın örgüsü inanılmaz bir vasatlık silsilesi ile harmanlanmış.

Ki bu durum bir Star Wars hayranıysanız sizi üzebilir. Ya da benim gibi Star Wars hayranı olup en başından beri “ya Luke, Anakin falan tamamda Han Solo o kadar sevilecek bir karakter mi?” sorusunu soruyorsanız, film sizin düşüncenizi değiştirecek pek bir şey yapmıyor. Hikayenin, zaten Star Wars gibi inanılmaz büyük bir evrende basit bir soygun öyküsü olarak kalması ve bundan öteye pek gitmek istememesi canları sıkmıyor değil. Oldukça basit bir anlatımı olan film özellikle bir noktada sizi o kadar kızdırıyor ki “ya bu ne tembellik!” diyesiniz geliyor. Filmin vasatlığı o kadar uç noktada ki spoiler olmadan kelime bile kullandırtmıyor insana teşekkürler Disney! Vasatlıktan çıkmak adına biraz da oyunculuklardan bahsedelim.

 

 

Oyunculuklar Nasıl Olmuş?

 

Her şeyden önce Donald Glover övmemiz lazım. Filmde en çok parıltıya sahip anların içinde hep o vardı. Ancak Donald Glover hariç diğer isimlerden aynı performansı görememek oldukça üzüyor insanı. Şimdi sıra ile gitmek gerekirse öncellikle Alden Ehrenreich’i daha önce izlememiş bir insan olarak kendisinin daha önce oyunculuk yaptığından oldukça şüpheliyim. Gerçekten çekim aşamasında çıkan “oyuncu koçu tutuldu” haberleri oldukça doğruymuş. Bu konuda Disney’e kızmadan geçemem Harrison Ford’un bıraktığı rolü böyle mi devam ettireceksiniz. Arkadaş gerçekten Han Solo olamamış. Aynı şekilde bir diğer eleştirim Emilia Clarke’a, biz seni çok mu gözümüzde büyüttük acaba? Bu film bana resmen bunu sorgulattı. Yani film de olmasa kendisini aramayacağımız bir performans ortaya sunması canları epey sıktı.

 

Beğendiğim Yönler

 

Tüm bunlar olurken filmde hiç mi güzellik bulunmuyor? Bulunuyor tabi ki de. Her şeyden önce film Star Wars evreninde geçiyor. Farklı farklı mekanlar, gezegenler, farklı farklı canlılar filme büyük bir çeşitlilik sağlıyor. En azından bu konularda Star Wars loruna sahip çıkılabilmiş. Bunların dışında Chewbacca yine bizim stresimizi çok güzel alıyor sağolsun. Han Solo ile olan dinamikleri gerçekten iyi yansıtılmış. Ayrıca filmde de oldukça güzel göndermeler mevcut . Son olarak filmde diğer karakterlerin gelişimlerinin organikliği bir nebze olsun bizi rahatlatan bir detay oldu. Filmde ara ara sanki Han Solo ve Chewbacca kurulu bir evrene gelmiş iki karakter gibi hissettiğimiz anlar yaşandı. Yan karakterlerin diyalogları ve anlattıkları şeylerde bu bakımdan oldukça değerli done olarak elimizde bulundu. Tüm bu güzellikler filmin negatif yönlerini vasata çevirecek kadar önemliydi tabi ki ancak yine de bu filmin gerçekten hayranların sevdiği doğrultuda bir Han Solo hikayesi anlatmasını isterdik. Umarım düzeltebileceğin anlar olur Disney bizi çok üzüyorsun.

 

Önceki İçerikPS4’ün son döneminde çıkması muhtemel 5 özel oyun
Sonraki İçerikCyberpunk 2077’de yükleme ekranı olmayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz