PS4 özel oyunu Days Gone PC’ye geliyor

Horizon Zero Dawn'ın ardından bir başka Sony oyunu daha PC için çıkacak.

Days Gone PC için duyuruldu

2019 yılında PlayStation 4‘e özel olarak çıkış yapan Days Gone PC için duyuruldu.

Birinci parti Sony oyunlarından olan ve Bend Studio‘nun geliştirdiği Days Gone PC’ye geliyor. PlayStation’ın Başkanı Jim Ryan’ın GQ’ya verdiği röportajda, firmanın birçok oyununu PC platformuna getireceği ve Days Gone’ın bunlardan biri olduğu belirtiliyor.

Röportajda yer alan ilgili kısım:

“Peki ya PlayStation oyunlarının PC’ye gelmesi konusu ne durumda? Bu baharda Days Gone ile başlamak üzere birçoğu yolda.”

Söz konusu röportaj sadece Days Gone’ın değil, aynı zamanda diğer birçok PlayStation özel oyununun da PC’ye geleceğini açıkça ifade ediyor.

Sony geçen yıl Horizon Zero Dawn’ı PC için piyasaya sürerek ilk kez birinci parti bir oyununu PlayStation dışında bir platformda yayınlamıştı. Görünen o ki firma bu tutumunu sürdürerek geçmiş yıllarda çıkan diğer PlayStation özel oyunlarını da PC’ye getirecek.

Bu tutumun arkasındaki neden konusunda Ryan, oyun geliştirme sürecinin ekonomik zorluğunun altını çizerek ve ayrıca söz konusu oyunları konsol sahibi olmayan kişilere de ulaştırabileceklerini, bu sayede oyun geliştirme maliyetlerini hafifletebileceklerini ima ederek “Bizim için alınması oldukça kolay bir karardı” diyor.

Days Gone, 2019 yılında çıkış yapmış ve eleştirmenlerden diğer Sony oyunları kadar yüksek not alamamıştı. Diğer taraftan oyuncu topluluğundan daha olumlu bir geri dönüş almış, dahası ticari açıdan başarılı olarak Sony’nin en çok satan oyunları arasına girmişti. ABD’deki video oyun satış verilerini tutan NPD’nin 2019’daki “En Çok Satan Oyunlar” listesinde 19., “En Çok Satan PS4 Oyunları” listesinde ise 8. sırada yer almıştı.

Days Gone 2 gelebilir: Bend Studio devam oyunu yapma fikrine açık

Önceki İçerikXbox “FPS Boost” özelliğini duyurdu; geriye uyumlu oyunlarda 60FPS desteği
Sonraki İçerikYeni State of Play etkinliği duyuruldu, 10 oyun yer alacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz