Kojima’nın Adı Metal Gear Solid 5’in Kutu Görselinden Kaldırıldı

Konami, tüm Hideo Kojima simgelerini ve onun stüdyosu Kojima Productions’ın adını Metal Gear Solid 5’in kutu görselinden sildi.

Oyunun yeni ve son kutu görseline göre, yapımcı Hideo Kojima ve onunu stüdyosu Kojima Productions, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kutu görselinde yer almayacak.

“A Hideo Kojima Game” yazısı ve Kojima Productions logosu önceki kutu görsellerinde yer almasına rağmen, Konami’nin resmi internet sitesinde yer alan son resmi kutu resminde yer almadı.

Resmi sitede yayımlanan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in final kutu kapağı tasarımı
Resmi sitede yayımlanan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’in final kutu kapağı tasarımı

Geçtiğimiz günlerde de Metal Gear Solid V’ten Snake‘i seslendiren Japon aktör Otsuka Akio‘nun açıklamaları olmuş ve Kojima Productions’ın dağıldığını söylemiş ve artık geliştirme stüdyosu olarak görev yapmayacağını belirtmişti. Ayrıca, geliştirici ekibin tüm azami çalışmasını bu projeye yönlendirdiğini ve oyunun neredeyse bitmek üzere olduğunu açıklamıştı. Bu konuyla alakalı olarak Konami ise kaç gün geçmesine rağmen sessizliğini korumaya devam ediyor. (Bu konu hakkındaki tüm gelişmeler için buraya tıklayınız.)

Bu, Konami’nin yaptığı ilk isim silme olayı değil. Daha önceden de Metal Gear’ın direktörü Kojima’yı kendi oyunları üzerinden silmişti. Mart ayında,  Silent Hills/PT websitesi üzerinden Kojima Productions markasını kaldırmıştı. Daha sonraki günlerde ise bu projenini iptal edildiği duyurulmuştu.

Konami bunlarla da yetinmeyip Kojima markasını Metal Gear Solid V: Ground Zeroes ve  The Phantom Pain‘in tüm pazarlama materyalleri ve resmi görselleri üzerinden kaldırmış, Twitter’dan ve Los Angelas ofis listesinden silmişti. Şimdiye kadar ise The Phantom Pain’in kutu görseline dokunulmamıştı fakat bugün o da oldu ve tüm Kojima markasını simgeleyen şeyler oyunun final kutu tasarımından silindi.

Kojima Productions’a yakın kaynaklardan gelen bilgiye göre ise, Hideo Kojima oyunun piyasaya sürülmesinden sonra stüdyodan ayrılacak. Yani Konami ile anlaşmaları doğrultusunda Aralık ayına kadar çalışmalarına devam etmek zorunda.

Metal Gear Solid 5’in çıkış tarihi ise 1 Eylül 2015. İlk olarak ise Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 ve PlayStation 4 için çıkış yapacak. 1 Eylül tarihinden yaklaşık iki hafta sonra ise PC platformu için piyasaya sürülecek.

Metal Gear Solid 5’in kutu görselinden

Önceki İçerikLoL Üniversite Turnuvası Başlıyor
Sonraki İçerikSplinter Cell: Blacklist’in Geliştiricisinden Yeni Oyun Hazırlığı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz