P.T. PlayStation Store’dan kaldırılıyor!

Konami, Silent Hills’in oynanabilir teaser’ı olan (playable teaser) P.T.’yi, PlayStation Store’dan geri çekiyor.

Kojima Productions’ın Silent Hills için piyasaya sürdüğü oynanabilir teaser (playable teaser) P.T. PlayStation Store üzerinden siliniyor. Kısaca P.T. adıyla bilinen oynanabilir teaser, PlayStation 4 platformu için piyasa sürülmüş bir korku oyunuydu.

Oyunun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki hafta yani 29 Nisan 2015, Çarşamba günü Playable Teaser yani P.T. PlayStation Store üzerinden kaldırılmış olacak.

P.T. geçen seneki Gamescom etkinliğinde duyurulmuştu. Ayrıca “dünyanın ilk interaktif teaser’ı” olma özelliğini taşıyor. Ücretsiz PS4 oyunu olan P.T. duyurulmasından kısa bir süre sonra çıkış yapmış, daha sonra ise Kojima Productions’ın yeni Silent Hill oyunun için bir teaser olduğu keşfedilmişti.

P.T. ‘nin PlayStation Store üzerinden kaldırılacak olması ve Kojima Productions’ın durumu, Silent Hills’in geleceği hakkında soru işaretleri doğurmaktadır. Geçtiğimiz ay, Konami, Metal Gear Solid”ın websitesinden, Twitter adresinden, Hideo Kojima’nın adını ve Kojima Productions’ın logosunu kaldırmış, Kojima’nın şirketten ayrılacağı yönünde haberler çıkmasına neden olmuştu. Ayrıca, Kojima Producitons’ın logosu P.T./Silent Hills websitesinden de kaldırılmış durumda.

Kojima Productions markasının birçok yerden kaldırılmasının ardından Kojima’dan açıklama gelmiş, ‘Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain oyununun yapımına kesin olarak devam edileceği’ belirtilmişti. Çıkış tarihi olarak ise 1 Eylül 2015 planlanmakta.

 

Konami hakkında

Konami, 21 Mart 1969’da Tokyo’da kurulan bir anonim şirketidir. Bilgisayar, oyuncak ve eğlence sektöründe başlıca şirketlerdendir. “Konami” şirketin kurucularından olan Kagemasa Kozuki, YoshinobuNakama, Hiro Matsuda ve Shokichi Ishihara’nın isimlerinin birleşimidir. Ayrıca “küçük dalgalar” anlamına da gelir. Kurucu, Kagemasa Kozuki günümüzde de şirket başkanıdır.

Japonya’nın en büyük 567. şirketidir. Ayrıca Japonya’daki en büyük 9. oyun şirketidir.

Önceki İçerikDungeons 2 Steam’de yerini aldı
Sonraki İçerikFeministler GTA V oynarsa ne olur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz