‘Kojima Productions Dağıldı’

Metal Gear Solid serisinin seslendirme aktörü Otsuka Akio, Metal Gear Solid 5 tamamlandıktan sonra Kojima’nın stüdyodan ayrılacağını doğruladı.

Metal Gear Solid serisindeki Snake‘i seslendiren Japon seslendirme aktörü Otsuka Akio, Kojima Productions‘ın artık geliştirme stüdyosu olarak görev yapmayacağını açıkladı.

Seride Solid Snake ve Big Boss‘u seslendiren aktör, bu gelişmeyi Twitter üzerinden duyurdu. Gematsu tarafından çevirilen açıklamaya göre, “Kojima Productions dağıldı. Fakat ekibin azami çabasıyla oluşturulan yapım neredeyse tamamlanmak üzere.” dedi. Ayrıca Akio, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain‘in, ekibin en iyi yapımı olacağına inandığını belirtti.

Konami henüz resmi olarak Kojima Productions’ın çalışmayı durdurduğunu açıklamadı fakat yakın bir zamanda konu hakkında açıklama yapılması bekleniyor.

Mart 2015’de ise, Kojima Productions ile onun ana şirketi Konami arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle Kojima Productions’ın personellerine kurumsal internet, e-posta ve telefon görüşmelerinin erişiminde kısıtlama uygulanmıştı.

Metal Gear’ın yaratıcısı Kojima’da dahil olmak üzere tüm Kojima Productions çalışanları, Konami ile anlaşmalı olarak çalışma yürütüyor ve sadece The Phantom Pain’in tamamlanması için uğraşıyorlar.

Stüdyoya yakın kaynaklara göre ise, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain tamamlandığında, stüdyo yönetimi dağılacak ve Kojima buradan ayrılacak.

Aynı zamanda, Kojima ile Konami arasındaki yaşanan anlaşmazlıkların peşinden Konami, geçmişteki ve şimdiki Metal Gear’ın pazarlama unsurları üzerindeki Kojima logosunu kaldırmıştı. Bu marka, ayrıca Twitter, resmi Metal Gear sitesi ve Los Angeles’taki ofis listesinden silinmişti. Konami ise Kojima’nın geliştirme çalışmalarına devam edeceğini ve Metal Gear ürünlerini destekleyeceğini açıklamıştı.

Eş yönetmenliklerini Hideo Kojima ve Guillermo Del Toro‘nun üstlendiği Silent Hills ise Nisan 2015’de Konami tarafından iptal edilmiş ve PlayStation Store’dan kaldırılmıştı. Bundan bir ay sonra ise Del Toro bu konu hakkında konuşmuş, Konami ile Kojima arasından ayrılığın “beklenmedik bir durum” olduğunu söylemişti.

Daha sonra, Konami’nin kilit yöneticilerinden birisi şirketin mobil oyun pazarına yöneleceğini açıklamış, akıllı telefonların “ana platform” olarak düşünüldüğünü belirtmişti.

Önceki İçerikgamescom Öncesinde Respawn Oyun Geliştiricileri Konferansı Yapılacak
Sonraki İçerikFIFA 16 Sistem Gereksinimleri Belli Oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz