Square Enix PlayStation 5 Showcase etkinliğinde, FINAL FANTASY serisinin en yeni bağımsız aksiyon-RPG oyunu FINAL FANTASY XVI’ın merakla beklenen lansman fragmanını yayınladı. Salvation, yani “Kurtuluş” başlıklı fragman, oyuncuların Valisthea’ya adım attıklarında nelerle karşılaşacaklarını gözler önüne seriyor. Burada, istedikleri zaman büyü yapma yeteneğiyle doğan Taşıyıcılar’ın karşılaştığı zorlu koşulları ve uzun zamandır insanlığa kutsamalar bahşettiği düşünülen ana kristallerin ardında yatan gerçeği görüyoruz. Yeni fragman ayrıca oyunun kahramanı Clive Rosfield’ın yandaşlarıyla birlikte kaderlerinin kontrolünü geri almak için verdiği mücadelenin ilk adımlarına da bir bakış sunuyor.

FINAL FANTASY XVI, oyuncuları FINAL FANTASY evreninde yepyeni bir hikayeyle tanıştırıyor; ana kristallerin ışığıyla kutsanmış ve Blight’ın yayılmasının egemenliklerini yok etme tehdidiyle karşı karşıya kalmasıyla barışın sarsıldığı Valisthea diyarında geçen epik bir karanlık fantezi sunan oyunda ülkenin kaderini Eikonlar, çağırılmış kudretli canavarlar ve onları çağırma ve kullanma yeteneğiyle kutsanmış kadın ve erkekler olan Hükümdarları belirliyor. “Rosaria’nın İlk Kalkanı” ünvanına sahip bir savaşçı olan ve Ateş Eikonu Anka Kuşu’nun hükümdarı olan küçük kardeşi Joshua’yı korumaya yemin eden Clive Rosfield büyük bir trajedinin ortasında kalacak ve Ifrit olarak bilinen, peşinde felaketler getiren gizemli bir varlık olan Karanlık Eikon’dan intikam almaya yemin edecektir.

FINAL FANTASYFinal Fantasy X XVI, 22 Haziran 2023’te sadece PlayStation 5’e özel olarak çıkışını gerçekleştirecek.

Önceki İçerikSpider-Man 2 oynanış fragmanı yayınlandı
Sonraki İçerikStreet Fighter 6 inceleme
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz