Nintendo, The Legend of Zelda serisinin 40. yılını yaklaşık 30 dakika süren özel bir Direct yayınıyla kutladı. Zelda Direct sunumunun yıldızı, Nintendo 64 klasiğini günümüz teknolojisiyle yeniden yorumlayan The Legend of Zelda: Ocarina of Time oldu.
Zelda Direct ile Ocarina of Time’ın çıkış tarihi belli oldu
Nintendo Switch 2’ye özel olarak geliştirilen Ocarina of Time yeniden yapımının 5 Kasım 2026’da piyasaya çıkacağı açıklandı.
Yapımcı Eiji Aonuma’nın sunduğu oynanış bölümünde Kokiri Ormanı, Deku Ağacı, Hyrule Ovası ve Hyrule Şehri gibi tanıdık bölgelerin yenilenmiş hâlleri gösterildi. Yapım, orijinal oyunun bölüm ve zindan yapısını korurken kontrolleri ve dünyayı modern standartlara yaklaştırıyor.
Yenilikler arasında serbest kamera kontrolü, tuşla zıplama, depar atma, hızlandırılmış yüzme ve dalış ile eşyalar arasında daha kolay geçiş bulunuyor. Hyrule Şehri gibi bazı alanlar genişletilirken, eskiden yalnızca dekor olarak görülen bölümler de keşfedilebilir hâle getirildi.
Oyundaki Link dışındaki karakterler sinematik sahnelerde tamamen seslendirilecek. Müzikler ve ses efektleri de baştan hazırlanacak. Nintendo’nun tanıtımına göre oyun dünyasının tamamında kesintisiz işleyen bir gece-gündüz döngüsü bulunacak.
Switch 2’nin mikrofonu da oynanışta kullanılabilecek. Oyuncular, Ocarina melodilerini mırıldanarak veya gerçek bir enstrümanla çalarak Link’in oyunda aynı melodiyi seslendirmesini sağlayabilecek.
Zelda Notes desteği genişliyor
Nintendo Switch App içinde çalışan Zelda Notes, Ocarina of Time’ı da destekleyecek. Hizmet üzerinden günlük oyun kayıtları ve otomatik çekilen ekran görüntüleri incelenebilecek.
“Rumor Quest” adlı özellik, telefonda gösterilen fotoğraflardan hareketle oyun dünyasındaki belirli noktaları bulmayı isteyecek. Kazanılan puanlar ocarina notalarıyla değiştirilebilecek; oyuncular kendi bestelerini hazırlayıp QR kod aracılığıyla paylaşabilecek.
Uygulamada ayrıca Ocarina of Time hakkında 2 binden fazla soru içeren bir bilgi yarışması yer alacak.
Zelda temalı özel Switch 2 tanıtıldı
Nintendo, Triforce motifleriyle süslenen Nintendo Switch 2 – The Legend of Zelda 40th Anniversary Edition modelini de duyurdu. Konsol, 29 Ekim 2026’da satışa çıkacak. Özel tasarımlı konsola Zelda temalı bir Pro Controller ve taşıma çantası eşlik edecek. Ürünlerin Türkiye fiyatı ve resmî satış durumu henüz açıklanmadı.
Yeni amiibo figürleri 2027’de çıkacak
Genç Link ve Genç Zelda’yı temel alan iki yeni amiibo figürü 2027 yılında satışa sunulacak. Figürler Ocarina of Time’da kullanıldığında özel maskelerin kilidini açacak.
Zelda konserleri dünya turnesine çıkıyor
Serinin 40 yıllık müzik mirasını kapsayan canlı konser turnesi de duyuruldu. Turne Ocak 2027’de Tokyo’da başlayacak; ardından şubat ayında Chicago, nisan ayında Londra ve mayıs ayında Melbourne duraklarıyla devam edecek. Nintendo, ilerleyen dönemde başka şehirlerin de programa ekleneceğini belirtti.
Sinema filminin adı değişmedi
Shigeru Miyamoto, canlı aksiyon uyarlamasının resmi adının doğrudan The Legend of Zelda olduğunu açıkladı. Alt başlık taşımayacak film, oyunlarda 40 yıl boyunca oluşturulan hikâyelerden, fikirlerden ve dünyadan beslenen özgün bir anlatı sunacak. Nintendo’nun geliştirme ekibi de yapım sürecine doğrudan katkı sağlıyor. Film 30 Nisan 2027’de dünya genelinde sinemalarda gösterime girecek. Ancak beklenen ilk fragman bu sunumda paylaşılmadı.
Yeni bir ana Zelda oyunu duyurulmadı
Direct’in sonunda yeni bir ana Zelda macerası açıklanmadı. Nintendo, kutlamaları bunun yerine Ocarina of Time yeniden yapımı, özel donanımlar, amiibo figürleri, konserler, müze etkinlikleri ve sinema filmi etrafında şekillendirdi.
Şirket ayrıca Kyoto’daki Nintendo Museum’da 9 Eylül’den itibaren özel tasarımlı giriş kartlarının dağıtılacağını ve Zelda tarihini anlatan bir serginin açılacağını duyurdu. Master Sword temalı yeni fotoğraf alanının ise 5 Kasım’da kullanıma sunulması planlanıyor.















