DOSYA: Bandai Namco Oyunları

İki büyük Japon oyun firmasının bir araya gelmesiyle ortaya çıkan Bandai Namco Entertainment'ı ve yakın dönem çıkmış bazı oyunlarını masaya yatırıyoruz!

Tam ismi ile Bandai Namco Entertainment Inc. kökleri 1950’lere kadar uzanan iki büyük firma olan Bandai ve Namco’nun 2006 yılında birleşmesiyle ortaya çıktı. Namco’yu oyuncular bir klasik olan Pac-Man ve en büyük dövüş oyunlarından biri olarak kabul edilen Tekken ve bir dönem ona denk başarısıyla dikkatleri çekmiş olan Soul Calibur serisi ile, Bandai’yi ise Japon oyunlarına merakı olanlar Dragon Ball, Naruto, One Piece gibi sayısız anime uyarlaması oyunu ile bilirler.  Batıda Namco Bandai Games olarak ortaya çıkan ortaklıkta firmaların bağımsız kalan kolları da zaman içinde ortak bünyeye alındı. 2014 yılında Bandai Namco Games ve Bandai Namco Studios gibi isimlerde gezinip son olarak 2015 yılında Bandai Namco Entertainment olan nihai isimlerini dünyaya duyurdular. Firma halen video oyunları, figür, anime, sinema filmi gibi çeşitli ürünler üzerinde çalışıyor.  Firma ayrıca aralarında Dark Souls gibi yapımların bulunduğu bir çok oyunun dağıtıcılığını da yapmakta.

Sitemizde yer alan Bandai Namco Oyunları

Sizi nostaljik bir yolculuğa çıkaracak olan Pac-Man Championship Edition 2 inceleme yazımızı okumak için tıklayın.
Bu arada henüz göz atmadıysanız 2016 Golden Joystick Awards’ta yılın oyunu seçilen Dark Souls III incelememize de bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.
Biraz daha gerilere gitmek isteyenler için de Dark Souls II inceleme linkimiz burada.

Önceki İçerikPAC-MAN CHAMPIONSHIP EDITION 2 İncelemesi
Sonraki İçerikPlayStation Experience 2016 Notları
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz