Dark Souls 2 İnceleme

Ölümün ötesine gidin!

Geliştirici: From Software
Yönetmen: Yui Tanimura, Tomohiro Shibuya
Müzik: Motoi Sakuraba, Yuka Kitamura
Oyun Motoru: Havok
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, PC
Tür: Aksiyon-Rol Yapma Oyunu, Hack & Slash
Mod: Tek Oyuncu, Çoklu Oyuncu (2 ~ 4)

Giriş – From Software’i Tanıyalım

Kasvetli medieval bir dünya, zindanlar ve size kan kusturmak için etrafta dolanan envai çeşit yaratık ve bir de olmazsa olmaz abartılı bir zorluk. Ağırlıklı olarak karanlık fantezi oyunları geliştiren From Software (F.S.) 1994 yılında Play Station için çıkardıkları King’s Field’dan beri çeşitli oyunlarla bu “eğlenceli” kabusu oyunculara yaşatıyor.

Play Station 2’de medieval fantezi oyunlarının yanısıra Armored Core adlı mecha oyunu serisiyle de varlığını sürdüren F.S., maalesef Capcom, Square, Konami gibi dönemin baskın oyun stüdyolarının hit oyunları yüzünden gölgede kalmış ve oyuncuların çok dikkatini çekememişti. Açıkçası benim de kendileriyle tanışmam 90’ların sonunda Playstation için çıkardıkları Shadow Tower adlı oyun ile olmasına rağmen PS2 döneminde tamamen kendilerini unuttum.

Bandai Namco’nun Kanatları Altında

Yıl 2009’a geldiğinde stüdyo bir nevi King’s Field serisinin ruhani devamı olan Demon’s Souls ile Ps3 ‘e giriş yaptı. Yine karanlık fantezi türünde olan oyunda lanetli Boliteria topraklarına ayak basmış ölümsüz bir savaşçıyı yönetiyorduk. Oyunun en önemli özelliği etkileyici bir atmosfere sahip oluşu, piyasadaki çoğu oyunun aksine senaryoyu ve oynanış öğelerini oyuncunun ağzına kaşıkla vermeyen, keşfetmeyi, sabırlı olmayı ve imkansız gibi görünen zorluklarla mücadele etmeyi ödüllendiren bir oyun olmasıydı.

Sony’e özel bir oyun olmasına karşın firmadan üvey evlat muamelesi gören oyun “satmaz” kaygısıyla amerika ve avrupa’da sony tarafından yayınlanmadı. Bu tavrın büyük bir hata olduğunu çok sonradan Sony Worldwide Studios patronu Shuhei Yoshida da bir röportajında dile getirmiştir. Neyse ki o dönem potansiyeli gören firma Atlus bu görevi üstlenerek oyunu batılı oyuncularla buluşturdu. Bu çok önemli bir adımdı, çünkü Atlus’un aldığı risk sayesinde Demon’s Souls’a ulaşan batılı oyuncular oyunu gerçekten çok sevdi ve F.S. seriye devam etmeye karar verdi. Ancak bazı hakların Sony’de kalmasından ötürü oyun küçük bir isim değişikliğine uğradı ve yeni oyunun adı Dark Souls oldu. Yayıncılık görevini ise Bandai Namco devraldı.

Dark Souls teknik olarak Demon’s Souls’un direkt devam oyunu olmasa da karanlık atmosfer ve zorluk başta olmak üzere ondan bir çok elementi alıp, multiplatform (ps3-xbox360) olarak oyuncuları bir kez daha memnun etmeyi başardı. Bununla da kalmayıp hayran kitlesini büyüttü. O kadar ki oyunun planlanmadığı bir platform olan PC için oyuncular büyük bir imza kampanyası düzenledi ve F.S. oyunu bu platforma da taşıdı. Çıkışının üzerinden 3 yıl geçen Dark Souls halen bu 3 platformda aktif olarak oynanıyor.

Seri böyle bir başarıya ulaşınca tabii ki yeni bir devam oyunu kaçınılmazdı. 2013’deki resmi duyurunun ardından serinin hayranları sabırsızlıkla oyunu bekledi ve nihayet 11 Mart 2014 itibarıyla (japonya ve avrupa 14 mart) Dark Souls 2 oyuncularla buluştu.

Senaryo

Dark Souls 2, ilk oyun uzun uzun yıllar sonrasında, seçilmiş ölümsüz, külün efendisi kral Gwyn ve Lordran’ın artık hatırlanmadığı bir dönemde geçiyor. Ölümsüzlük laneti halen devam etmekte. Bonfire’lar bir şekilde halen yanmakta. Söylenilenlere göre sayısız krallık aynı topraklarda yükselmiş ve çökmüş, lanetimizi sonlandırmak için ayak bastığımız bu toprakların şu anki adı Drangleic.

Etkileyici bir sinematik sonrasında ölümsüzlüğün artık en karanlık ve umutsuz safhası olan hollow olmanın eşiğine gelmiş bir karakterle oyuna başlıyoruz. Oyundaki ilk npc’ler ile karşılaştığımızda bize bir adet human effigy (insan sureti) veriliyor. Ve kim olduğumuzu hatırlamamız isteniyor. Karakterimizi oluşturmaya işte bu noktada başlıyoruz.

Sınıflara girmeden önce özelliklerini daha iyi anlamanız için mini bir stat rehberi yazıyorum:

not: Statlerin yükseltilebileceği maksimum değer 99’dur.

Vigor (Vig)

Ağırlıklı olarak karakterinizin hit points (HP) değerini etkiler, petrify (taş olma) direncinizi yükseltir

Vigor değeriniz;

20’ye ulaşana kadar verdiğiniz her puan HP’inizi 30 birim yükseltir.

20-50 arası iken verdiğiniz her puan HP’inizi 20 birim yükseltir.

50-99 arası iken verdiğiniz her puan HP’nizi 5 birim yükseltir.

Dipnot: Her öldüğünüzde maksimum HP değeriniz %10 oranında azalır. (limit %50) Ek olarak Curse sizi öldürmeden maksimum HP değerinizi aşağı çeker. Human Effigy kullanarak HP’inizi maksimum değerine geri döndürebilirsiniz.

Endurance (End)

Ağırlıklı olarak stamina değerinizi yükseltir. Koşma, silah kullanma ve takla atmanın yanısıra artık büyü yapmak da stamina harcıyor. End küçük miktarlarda HP, fiziksel defans ve poise de verir. Poise darbe aldığınızda ne kadar stabil kalacağınızı belirleyen bir değerdir. Ayrıca poise değeriniz yükseldikçe kalkanla savunma yaparken daha az stamina harcarsınız.

End değeriniz;

20’ye ulaşana kadar vereceğiniz her puan staminanızı 2 birim, HP’inizi 2 birim yükseltir.

20’den 99 arası iken vereceğiniz her puan staminanızı 1 birim yükseltir.

20 -50 arası her end 1 birim HP yükseltir. 50’den sonra HP bonusu almazsınız.

Vitality (Vit)

Ağırlıklı olarak ekipman taşıma kapasitenizi yükseltir. Kapasitenizin üstünde ağırlıkta eşyalar giymeniz koşma ve takla atma hızınızı düşürür. Bu konuda önceki oyuna göre bazı düzenlemeler var. %70 ‘e kadar takla atabiliyorsunuz ve %100’ü aşmadığınız takdirde hızlı koşabiliyorsunuz.

Vit değeriniz;

29’a kadar vereceğiniz her puan size 1.5 equipment load kazandırır.

29-49 arası +1 eq. load

49-79 arası +0.5 eq. load

20’ye kadar +2 HP

20-50 arası +1 HP

Attunement (Atn)

Ağırlıklı olarak büyü kullanma kapasitenizi ve büyü yapma hızınızı etkiler. Küçük mitarlarda HP, curse

direnci ve agility bonusları verir.

ATN puanınız,

10 – 13 – 16 – 20 – 25 – 30 – 40 – 50 – 60 – 75 değerlerine geldiğinde birer büyü slotu kazanırsınız. Limit olan 75’e geldiğinizde 10 büyü slotunuz olur.

20 puana kadar 2 HP, 20-50 arası 1 HP bonusu verir.

Strength (Str)

Ağır ekipmanları kullanmak, fiziksel saldırınızı yükseltmek için ihtiyaç duyacağınız stat. Ayrıca Dark Souls 2’de çoğu zırhın defansına bonus katmakta. STR yükselttikçe düşmanlarınızın gardını bozma yeteneğiniz de yükselir. Atak ve küçük miktarlarda HP ve DEF bonusu verir.

Silahları çift elle kullanığınız zaman STR değeriniz 2 kat olarak hesaplanır. Yani 20 str ile kullandığınız kılıcı çift ele alırsanız 40 str gibi atak bonusu alırsınız.

STR 20’ye kadar 2 HP

20-50 arası 1 HP bonus alırsınız.

Dexterity (Dex)

Dex tabanlı silahlar söz konusu olduğunda str’nin dengi sayılabilecek, atak, hp ve bleed / poison özelliği olan silahların etkinliğini yükselten bir stat.

[Bleed rakibe belirli bir miktar HP kaybettiren ve kısa bir süre max staminasını azaltan bir negatif efekttir.]

[Poison belirli bir süre düşmanın periyodik olarak sağlık kaybetmesine neden olan bir negatif efekttir]

DEX 20’ye kadar 2 HP

20-50 arası 1 HP bonus alırsınız.

Adaptability (Adp)

Genel olarak Direncinizi ve hızınızı etkiler.

Poison / Bleed / Petrify / Curse direncinzi yükseltir.

Agility (hız) değerinizi yükseltir. Agility kalkan doğrultma, takla atarken düşmanın size ne süreyle vuramayacağı (yani takla animasyonunuzdaki invincibility framelerinizi) gibi küçük ama ölümcül olabilecek detayları etkiler.

3-10 arası 3 agi

10-20 arası 7 agi

20-30 arası 8 agi

30-40 arası 7 agi

40-99 arası 6 agi verir.

1-20 arası her puan için + 2 HP, 20-50 arası +1 HP verir

Intelligence (Int)

Magic ve Fire zararınızı ve defansınızı yükseltir. Magic ve Hexleri kullanmak için belirli miktarda int’e ihtiyacınız vardır (gereken rakam büyünün türüne göre değişir).

Büyülerin kullanma sayısını yükseltir. (örn: Homing Soul Mass 15 INT’te 2 küre atarken 24 int’de 3, 30’da ise 4 küre atar)

1-20 arası her puan için + 2 HP, 20-50 arası +1 HP verir

Faith (Fth)

Miracle ve Hex’leri kullanmak için ihtiyaç duyacağınız stat. Lightning ve Dark zarar/defans değerinizi yükseltir.

Büyü yapma hızınızı yükseltir.

1-20 arası her puan için +2 HP, 20-50 arası +1 HP verir.

Statlerimiz böyle. Şimdi de sınıflara geçelim. Souls serisinde hangi sınıfla başlarsanız başlayın, karakterinizi istediğiniz yönde geliştirebilirsiniz. Ancak açılış statleri ve sahip oldukları eşyaları göz önüne alarak uygun bir sınıfla oyuna başlamak işinizi bir miktar rahatlatacaktır.

Karakteriniz İçin Seçebileceğiniz Sınıflar:

Warrior (Başlangıç seviyesi 12)

Özellikler:

7 Vig / 6 End / 6 Vit / 5 Atn / 15 Str / 11 Dex / 5 Adp/ 5 int/ 5 Fth

Başlangıç Ekipmanları:

* Broken Straight Sword
* Iron Parma

* Standard Helm
* Hard Leather Armor
* Hard Leather Gauntlets
* Hard Leather Boots

10 adet lifegem

Warrior oyunun kalkan ile başlayan tek karakteri, stat dağılımı STR / Dex odaklı olması sayesinde oyunun başlarında bulacağınız çoğu eşyayı kolayca giyebileceksiniz. Yüksek zarar verir, vuruşlardan da iyi kaçarım diyen oyuncular bu sınıfla başlayabilir.

Knight (Başlangıç seviyesi 13)

Özellikler:

12 Vig / 6 End / 7 Vit / 4 Atn / 11 Str / 8 Dex / 9 Adp / 3 Int / 6 Fth

Başlangıç Ekipmanları:
* Broadsword

* Falconer Armor
* Falconer Gloves
* Falconer Boots

10 adet lifegem

Knight başlangıç karakterleri arasında en yüksek HP’e sahip. Str / Dex dengeli, gelecekte kullanacağınız ekipmanlara göre şekillendirilmeye müsait. Dövüşlerde bol darbe alan oyuncular için ideal bir başlangıç sınıfı.

Swordsman (başlangıç seviyesi 12)

Özellikler:

4 Vig / 8 End / 4 Vit / 6 Atn / 9 Str / 16 Dex / 6 Adp / 7 Int / 5 Fth

Başlangıç Ekipmanları:
* Scimitar +1
* Shortsword +1

* Wanderer Hood
* Wanderer Coat
* Wanderer Manchettes
* Wanderer Boots

10 adet lifegem

Swordsman, Dark Souls 2 ile oyuna yeni eklenen dual wield sistemine yatkın olarak stat dağılımı yapılmış bir karakter. Ek olarak oyuna güçlendirilmiş silahlarla başlayan tek başlangıç sınıfı. Dex odaklı olması nedeniyle bu stat üzerine dayalı hızlı kılıçları kullanmayı seven oyuncular bu sınıfı tercih edebilir. Int değeri bir miktar yükseltilerek magic zararı veren kılıçlarla da etkili olabilir. Oyunun en yüksek stamina’sına sahip başlangıç sınıfı.

Bandit (Başlangıç seviyesi 11)

Özellikler:

9 Vig / 6 End / 11 Vit / 2 Atn / 9 Str / 14 Dex / 3 Adp / 1 int / 8 Fth

Başlangıç Ekipmanları:
* Hand Axe
* Short Bow

* Spiked Bandit Helm
* Bandit Armor
* Bandit Gauntlets
* Bandit Boots

25 adet wood arrow, 10 adet lifegem

Bandit ortalamanın üstündeki faith miktarına rağmen daha çok tamamen fiziksel savaş üzerine odaklanacak oyuncular için tavsiye edebileceğim bir karakter. Ağırlık limiti en yüksek olan başlangıç sınıfı. Swordman’den sonra ikinci en yüksek stamina değerine sahip. Ek olarak oyuna yay ve ok bonusuyla başlayan tek sınıf.

Cleric (başlangıç Seviyesi 14)

Özellikler:

10 Vig / 3 End / 8 Vit / 10 Atn / 11 Str / 5 Dex / 4 Adp / 4 int / 12 Fth

Başlangıç Ekipmanları:
* Mace
* Cleric’s Sacred Chime

* Archdrake Robes

10 adet lifegem

Oyuna Heal adlı miracle ile başlıyorsunuz.

Cleric ilginç bir başlangıç sınıfı. Tokmak ve cübbesi dışında hiç bir ekipmanı yok. Ancak şunu da belirteyim ki Archdrake Robes harika bir zırh. Oldukça yükske defansa ve çok dengeli resistance değerlerine sahip. Sizi çok uzun bir idare ediyor. Heal sayesinde dövüşlerin arasında canınızı tazeleyebilir lifegem ve estus’unuzu daha kritik savaşlara saklayabilirsiniz. Dövüşçü / büyücü karması, kendini iyileştirebilen, kılıç kalkanın yanısıra düşmanın kafasına yıldırım fırlatabilen paladinvari karakterleri sevenler için iyi bir başlangıç noktası. Hexleri kullanmak için bir miktar int’e de yatırım yapmanız gerekiyor.

Sorcerer (başlangıç seviyesi 11)

Özellikler:

5 Vig / 6 End / 5 Vit / 12 Atn / 3 Str / 7 Dex / 8 Adp / 14 Int / 4 Fth

Başlangıç Ekipmanları:
* Dagger
* Sorcerer’s Staff

* Black Hollow Mage Robe
* Imported Trousers

Lifegem x10

Oyuna Soul Arrow adlı büyü ile başlıyorsunuz.

Uzak menzilli savaşmayı, büyücüleri, özetle “glass canon” tipi karakterleri seven oyuncular için ideal başlangıç sınıfı. Magic ve Hex dışında pyromancy kullanmak için de iyi bir sınıf (pyromancy glove upgrade’leri yanısıra int ateş zararını yükseltiyor) Hexleri kullanabilmek için bir miktar FTH’e de yatırım yapnaız gerekiyor.

Explorer (başlangıç seviyesi 10)

Özellikler:

7 Vig / 6 End / 9 Vit / 7 Atn / 6 Str / 6 Dex / 12 Adp / 5 Int / 5 Fth

Başlangıç Ekipmanları ve Eşyaları
* Dagger

* Traveling Merchant Hat
* Traveling Merchant Coat
* Traveling Merchant Gloves
* Traveling Merchant Boots

* Spell Quartz Ring

* Wood Bolt x20
* Lifegem x20
* Witching Urn x8
* Aromatic Ooze x4
* Prism Stone x5
* Rusted Coin x2
* Repair Powder x1
* Pharros’ Lockstone x1

Bu sınıfla başlamanın eşya bazında büyük bir artısı var. İyileştiren, zarar verenlerin yanısıra oyunda zaman zaman karşısınıza çıkacak gizli mekanizmaları çalıştıran Pharos Lockstone adlı eşya ile başlıyor. Büyüye karşı dayanıklılık veren Spell Quartz Ring de belki başlarda olmasa da uzun vadede işe yarayabilir. Ancak eşya bonusları dışında stat dağılımı pek çok oyuncunun ilgisini çekmeyebilir.

Deprived (Başlangıç seviyesi 1)

Özellikler:

6 Vig / 6 End / 6 Vit / 6 Atn / 6 Str / 6 Dex / 6 Adp / 6 Int / 6 Fth

Level 1, çıplak, silahsız. Zor bir başlangıç ve tüm stat dağılımının kendi kontrolü altında olmasını isteyen oyuncular için. Yalnız ufak bir tüyo vereyim, hollow karakterle oynarken giydiğimiz giysi envanterinizde, menüye girip onları giyerek savunmasız başlangıçtan kurtulabilirsiniz

Sınıflarımız bunlar. Karakterinizin görünümü ve sınıfından sonra oyun bir de hediye (gift) seçmemizi isteniyor (opsiyonel)

Karakter yaratma esnasında seçilebilecek hediyeler:

Life Ring: + %5 HP
Human Effigy: Sizi insana döndürerek maksimum sağlığınızı geri getirir. Bonfire’da yakarsanız işgal edilmekten kurtulursunuz, ancak yardımınıza white phantom da çağıramazsınız.
Healing Wares: 10 lifegem, 3 radiant lifegem ve 1 old radiant lifegem verir. Lifegemler sağlığınızı yavaş yavaş dolduran tüketilebilir eşyalardır.
Homeward Bone: Sizi son oturduğunuz bonfire’a geri yollar.
Seed of a Tree of Giants: Invade edildiğiniz zaman bunu kullanırsanız hariatadaki düşmanlar işgalcinize saldırır.
Bonfire Ascetic: Bu eşyayı bir bonfireda kullandığınızda o haritadaki düşmanları – öldürdüğünüz boss dahil – diriltir ve daha güçlü hale getirirsiniz. (teknik olarak bölgedeki düşmanları New+ moduna sokuyor)
Petrified Something: Dyna & Tillo ile takas yaparak üst seviye bir eşya (ekipman / craft) alabilirsiniz. Dyna & Tillo ikilisi önceki oyundaki Snuggly the Crown ile aynı işleve sahip, belirli eşyaları vererek karşılığında farklı eşyalar alıyoruz.

Karakter yarattıktan sonra küçük bir tutorial bölümüne giriyoruz. Burayı pas geçme opsiyonunuz da mevcut ancak en azından Dyna & Tillo’nun yerini keşfedin. Ek olarak oyunun başında bizimle konuşan ihtiyar kadına daha sonradan dönüp karakterimize verdiğimiz puanları tekrar dağıtabiliyoruz. Bunu yapabilmek için oyun boyunca sınırlı sayıda bulacağımız bir eşya olan Soul Vessel’ı ona götürmemiz yeterli. Bir de tutorial haritasının suya bakan kısmında bir tabut göreceksiniz. Eğer bu tabutun içine girerseniz karakterinizin cinsiyetini değiştirebiliyorsunuz.

Tutorial alanını geride bıraktıktan sonra oyunun ana noktası (önceki oyundaki Firelink Shrine’ın dengi) Majula’ya ulaşıyoruz. Burada bol kafiyeli bir isme sahip olan NPC Shanalotte the Emerald Herald ile karakterimize level atlatabilir, her souls oyununda bir tane bulunan bezgin şovalye Crestfallen Sauldron ile konuşarak Way of Blue Covenant’a girip işgalcilere karşı oyuncularından yardım alabilirsiniz. Civardaki evlerin birinde takılan kedi npc Sweet Shalquoir’den çeşitli yüzükler satın alabilir, covenatlarınızn durumunu takip edip, ayrılabilirsiniz. Shalquoir’in karşı binasında bulunan Maughlin the Armorer’dan başlangıç için sizi idare edebilecek zırh ve kalkanlar satın alabilirsiniz. Oyunda ilerledikçe bir adet demirciniz, pyromancy, magic ve miracle eğitmeniniz ve bir eşya satıcınız yine burada, Majula’da yerini alacak.

Artık maceraya atılmak için hazırsınız. Lanetinizden kurtulabilecek misiniz?

Görseller

Oyun görsel olarak bir öncekinde bir gömlek daha iyi durmakta. Dinamik ışıklandırma oldukça başarılı, özellikle karanlık bir ortamda elinize meşale alıp gezdiğinizde bu konuda gayet iyi bir iş çıkarıldığını gözlemleyebileceksiniz. Kumaş fiziği ve geliştirilmiş partikül efektleri de görsellere oldukça lezzet katmış. Frame rate fena değil. Çok nadiren 60 değerine çıkarak gayet akıcı bir hal alsa da genel olarak 25-30 arası bir değerde gittiğini belli ediyor. Oynadığım konsol sürümünde (ps3) önceki oyundaki Blight Town ayarında abartılı bir frame düşmesi hissetmedim.

Yabancı basında oyunun test edemediğim xbox 360 sürümünün frame konusunda biraz daha hallice olduğunu ancak ekranda yırtılmalar oluştuğu yazmakta; yani ps3 sürümünde vsync bulunmakta ki bir kaç ekstra frame’e kıyasla çok önemli bir artı.

Oyunun benim gözümde sınıfta kalan tek noktası bazı yerlerde çok zayıf kalmış olan texture’lar oldu. Onun dışında 7. Yılını geride bırakmış bir konsol için oyunun görsel performansı gayet başarılı. Ek olarak From Software henüz çıkmamış olan PC sürümü için 1080p çözünürlük 60fps frame rate ve daha yüksek çözünürlüklü texture sözü verdi.

Puan: 8.5 / 10

Ses

Souls serisinin önceki oyunlarını oynadıysanız ses efektlerinin ne kadar başarılı olduğunu bilirsiniz. Zaten oyunda boss savaşları dışında müzik çalmaz (bir kaç istisna hariç) ve ses efektleriyle başbaşa kalırsınız. Dark Souls 2’de de durum aynı ve yine sizi oyunun atmosferine çekecek derecede başarılı sesler. Müzikler yine önceki oyunda çalışmış olan emektar müzisyen Matoi Sakuraba’ya ait.

Puan: 9/10

Oynanabilirlik ve Diğer Unsurlar

Kontroller bir kaç ufak değişiklik dışında önceki oyunla aynı. Bunlardan en öenmlisi zıplama. Oyun zıplama olarak L3 tuşunu kullanıyor. Ancak isterseniz menüden ayalayarak eskisi gibi yuvarlak tuşunu da kullanabiliyorsunuz. Zorluk önceki oyundan bir adım ötede. Düşmanların yapay zekası geliştirilmiş, kurnazca hareket ederek atak stillerini değiştirebiliyorlar. Backstab çekmek daha zor. Ancak nadiren de olsa karasız kaldıkları olabiliyor. Özellikle bazı hantal tipler uzak mesafeden saldırırsanız aciz kalabiliyorlar. Bunun dışında oyundaki boss savaşları artıtılmış 30 kadar boss var (bazıları opsiyonel) ve zorluk açısından önceki oyunla kıyaslanamayacak tipte savaşlar var. Örneğin 3 kişiye karşı bir kişi mücadele ettiğiniz Ruin Sentinels ya da düzinelerce yandaşı ile size saldıran Royal Rat Vanguard, gibi grup olarak gelen bosslarda pişkin souls oyuncuları bile bir miktar terleyecek.

Oyun tabii ki senaryosu kadar online işgal etme / edilme / yardımlaşma vs gibi yanlarıyla da ömrünü uzatıyor. Oyunu bitirdikten sonra new+ modunda yeni rakipler ve eşyaların da açılacağını belirtmem sanırım ilginizi çekecektir. Tıpkı Demon ve Dark Souls gibi Dark Souls 2 ‘nin de uzun bir ömrü var.

Puan: 9 / 10

Genel: 8.8 / 10

 

Önceki İçerikLegend Online Joygame’de 12. Sunucu açılıyor!
Sonraki İçerikWargaming.net Ligi Büyük Finalleri Başlıyor
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.