Diablo 3’ün baş tasarımcısı Blizzard’tan ayrıldı

Diablo 3'ün baş tasarımcısı Leonard Boyarsky, 10 yıldır çalıştığı Blizzard Entertainment'tan ayrıldı.

10 yıldır Blizzard‘ta görev alan Diablo 3‘ün baş tasarımcısı Leonard Boyarsky, işten ayrılma kararı aldı.

Troika Games‘in yardımcı kurucularından biri olan ve Diablo 3’te baş tasarımcısı olarak görev yapan Leonard Boyarsky, Blizzard Entertainment’tan ayrıldı.

Kişisel Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamayla bu gelişmeyi duyuran Boyarsky, Obsidian Entertainment‘ta işe başladığını yazdı.

Biyarsky, kendi Linkedin profilinde yazana göre, 2006 yılından beri Blizzard’ta görev aldığı süre boyunca Diablo 3’ün baş tasarımcısı konumundaydı. Diablo 3, 2012 yılında çıkış yaptıktan sonra sürekli olarak görsel açıdan güncellendi ve en son geçen yılın Kasım ayında büyük bir güncelleme aldı.

Blizzard’taki işinden önce Boyarsky, Cain ve Jason Anderson, Troika Games’i kurdu. Bu stüdyo, Vampire — The Masquerade: Bloodlines adlı oyunlarını piyasaya sürdükten bir yıl sonra 2005’de kapılarını kapatmak zorunda kaldı.

Cain ve Boyarsky, ilk olarak birlikte Interplay Productions‘ta çalıştı ve ilk Fallout oyunun arkasındaki ekibin kilit üyeleriydi.

Biyarsky’ın göreve başladığı Obsidian Entertainment, şu anda Tyranny adında bir RYO üzerinde çalışıyor ve bu oyun ilk olarak Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC) 2016‘da tanıtıldı.

Önceki İçerikHumble Bundle’dan yeni kampanya
Sonraki İçerikLizard Squad, Blizzard’a yapılan DDoS saldırılarını üstlendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz