Activision Blizzard

Activision Blizzard, geçen sene “rekor kazanç” elde ettiğini açıkladı. Şirket buna rağmen toplam iş gücünün yüzde 8’inin işine son verileceğini belirtti. Bu da aşağı yukarı 800 çalışan demek oluyor.

Dün düzenlenen mali toplantıda, Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick yatırımcılara “2018’de de bir kez daha rekor düzeyde gelir” sağladıklarını söyledi. Ancak yine de 2018’in beklentilerinin altında geçtiğini ve 2019 için tahmini beklentilerinin düştüğünü, bu nedenle firmanın yeniden yapılanmaya gittiğini ifade etti.

Bu bağlamda, geçen sene firma bünyesindeki toplam yaklaşık 9 bin 600 çalışanın yüzde 8’i ile yolları ayırma kararı alındı. Yani aşağı yukarı 800 kişinin işine son verildi. İşten çıkarılanların büyük bir kısmının ise oyun geliştirme dışında yer alan dağıtım, pazarlama, iletişim ve espor gibi departmanlarda görev aldığı belirtildi. Ayrıca, Call of Duty ve Diablo gibi büyük markaların geliştirici kadrosunun güçlendirileceğinin altı çizildi.

Kotaku‘nun endüstri içerisindeki çeşitli kaynaklarında edindiği bilgiye göre, işten çıkarmalar dağıtımcı departman Activision‘ın yanı sıra Blizzard, King ve High Moon gibi oyun geliştirme stüdyolarını da etkiledi.

Öte yandan, yaşanan bu gelişmenin ardından özellikle ABD merkezli birçok oyun geliştirme stüdyosu çeşitli pozisyonlarda geliştiriciler aradıklarını ve Activision Blizzard’daki işten çıkarmalardan etkilenenlere kapılarının açık olduğunu duyurdu.

 

Önceki İçerikBeat Cop inceleme | Mobil
Sonraki İçerikDICE Awards 2019 kazananları belli oldu, God of War listeyi sildi süpürdü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz