Activision hissedarları CEO Bobby Kotick’in çok fazla ödeme aldığını düşünüyor

Kotick son dört yılda toplamda 96,5 milyon dolar değerinde hisse senedi ve prim hakkı kazandı.

Bobby Kotick, Activision Blizzard CEO'su

Bazı Activision Blizzard hissedarlarının, şirketin CEO’su Bobby Kotick’in çok fazla ödeme aldığı yönünde görüş bildirdiği ortaya çıktı.

VG247’nin haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda (SEC) yer alan bir belgede, CtW Investment Group bünyesinde bulunan ve vekil oylama konusunda danışmanlık yapan iki firmanın, Activision CEO’su Bobby Kotick’in ne kadar ödeme almasına ilişkin şirkete tam yetki veren önerge için hissedarların ret oyu vermesi yönünde tavsiyede bulunduğu ortaya çıktı. Önerge, Activision Blizzard’ın 11 Haziran’daki yıllık toplantısında görüşülecek.

Yine aynı haberde, CtW yatırım grubunun belirli aralıklarla bu tavsiyede bulunduğu ancak hissedarlar arasında yeterince oy elde edemediği belirtildi. Belgede, Kotick’in “son dört yıl boyunca her yıl 20 milyon doların üzerinde hisse senedi/prim hakkı elde ettiği” ve bunun bu ölçekteki bir firmadaki herhangi bir CEO için en yüksek miktar olduğu ifade edildi.

Rekor gelir elde eden Activision Blizzard yaklaşık 800 kişinin işine son verdi

Belgede, Activision tarafından CEO Kotick’e “performansa bağlı kazanım hedeflerine ulaşılmadığı halde yüksek prim ödendiği” yazıyor:

“Hissedarların az sayıdaki onay oylarına ve performansa bağlı kazanım eşiklerine ulaşılmamasına rağmen Activision Blizzard, birden çok kez ve ardı adına CEO için oldukça yüksek miktarlarda prim hakkı fırsatları sunmayı sürdürmektedir.”

Activision ise konuya ilişkin GameSpot’a yaptığı açıklamada, CEO Bobby Kotick’e verilen ek prim ödemelerini savunarak şirketin Kotick yönetimi altındayken pazar değerinin büyük ölçüde arttığını belirtti.

Öte yandan, CtW Investment Group’un başkanı Dieter Waizenegger, 11 Haziran’da düzenlenmesi planlanan Activision Blizzard’ın yıllık toplantısında görüşülecek olan ödeme planı “Say-On-Pay” önergesi için diğer hissedarlara da ret oyu kullanma çağrısında bulundu.

Önceki İçerik4 Haziran’daki PlayStation 5 etkinliği ertelendi
Sonraki İçerikPlayStation 5 konferansının yeni tarihi sızdı: 11 Haziran (GÜNCELLEME)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz