Lizard Squad, Blizzard’a yapılan DDoS saldırılarını üstlendi

Blizzard sunucularına yapılan DDoS ataklarını üstlenen Lizard Squad, ayrıca ellerinde şirket çalışanlarına ait kişisel bilgiler olduğunu öne sürdü.

Blizzard sunucularına yapılan DDoS ataklarını üstlenen Lizard Squad, ayrıca ellerinde şirket çalışanlarına ait kişisel bilgiler olduğunu öne sürdü.

Geçen günlerde Blizzard’ın tüm oyunlarının çevrimdışı olmasına sebebiyet veren DDoS saldırılarını, Lizard Squad, kendilerinin yaptığını açıkladı. Buna ek olarak, Blizzard çalışanlarının kişisel bilgilerinin ellerinde olduğu ve bunlardan bazılarının internette sızdırıldığı iddia edildi.

Blizzard, World of Warcraft’ın en büyük Vanilla sunucularından biri olan Nostalrius’ı kapatma girişiminden sonra, kendisine düşman bir topluluk oluşturdu. Ancak, böyle bir durumun elbet bir gün yaşanacağı tüm Nostalrius oyuncuları tarafından da biliniyordu. Daha sonra Vanilla oyuncuları, oyun sunucusunun kapatılmasından ardından Reddit üzerinden bu konuda ne kadar üzgün olduklarını dile getirdiler.

Dün gece ise Blizzard sunucuları birçok DDoS saldırısına maruz kaldı ve tüm Blizzard oyunları çevrimdışı oldu. Hacker grup Lizard Squad ise bu saldırıyı üstlendi.

Bununla yetinmeyen Lizard Squad, bazı Blizzard çalışanlarının kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu iddia etti ve bazılarını internette yayınlamaya başladığını öne sürdü.

DDoS saldırılarını üstlenen Lizard Squad ile Nostalrius sunucusunun kapatılmasının ardından yaşananların bağlantılığı olup olmadığıysa henüz doğrulanmadı.

Önceki İçerikDiablo 3’ün baş tasarımcısı Blizzard’tan ayrıldı
Sonraki İçerikThe Witcher 3’ün ‘Blood and Wine’ genişleme paketinin çıkış tarihi listelendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz