Hearthstone’un yönetmeni Ben Brode, Blizzard’tan ayrıldı

10 yıldır Hearthstone'un arkasındaki isim olan Ben Brode yeni planlar peşinde

Ben Brode

Ben Brode, Blizzard‘tan ayrıldığını duyurdu. Brode, 15 yıldır firmada görev alıyordu ve bunun son 10 senesinde Hearthstone’un üzerinde çalıştı.

Blizzard’ın kart koleksiyon oyunu Hearthstone‘un arkasındaki isim Ben Brode, 10 yıl önce, 2008 senesinde “Team 5” adlı ekiple birlikte oyunun temellerini atmaya başlamıştı. Brode, geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuruyla birlikte 20 Nisan itibarıyla Blizzard’taki görevini bıraktığını duyurdu.

Brode, ayrılık yazısında ileriye yönelik planlarından da bahsetti. Yeni bir şirket kurmaya yardım edeceğini belirten Ben Brode, “Muhtemelen oyunlar yapacağız ancak henüz diğer şeylere karar vermedik. Tasarlamak, programlamak ve aslında yeniden bir şeyler yaratmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Brode, 2003 senesinde pizza teslimatı işiyle uğraştığı sırada Blizzard’taki iş ilanlarına denk geldi. Warcraft III‘te “Game Tester” olarak başladığı Blizzard macerasında edindiği tecrübeyle Hearthstone’un yönetmeni olmaya kadar yükseldi ve 2008 senesinde Team 5 ekibini oluşturdu.

Ben Brode’un liderliğinde Hearthstone, 70 milyon kayıtlı kullanıcı sayısına ulaşmıştı ve her yıl e-spor alanında da etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Blizzard henüz Ben Brode’dan boşalan koltuğa kimin geçeceğini açıklamadı.

İLGİLİ YAZI – Hearthstone: Journey to Un’Goro Kartları

Önceki İçerikGod of War inceleme
Sonraki İçerikDetroit: Become Human’ın yapımı tamamlandı, ücretsiz demo duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz