Destiny 2 XP Sistemi Değişikliğe Uğrayacak: Bungie Bize Yalan mı Söylüyor?

Önümüzdeki süreçte Bungie yetkililerinin başı çok ağrıyacak

Oyuncular tarafından bulunan bir hatadan dolayı Destiny 2 xp sistemi değişikliğe uğrayacak.

Diğer birçok MMO oyun gibi, Destiny 2’de de belirli aktiviteleri tamamlayarak XP kazanıyorsunuz. Bu sayede daha yüksek seviyelere ulaşabiliyor ve daha güçlü silahlar ve zırhlarla karakterinizi donatabiliyorsunuz. Ancak 20. seviyeden sonra işler biraz farklılaşıyor. Normalde de olduğu gibi XP kazanmaya devam ediyorsunuz ancak seviye atlamak yerine Bright Engram isimli bir nesne ile ödüllendiriliyorsunuz.

Bright Engram aslında bildiğimiz ”loot box”. Son dönemde dillerden düşmeyen bu loot boxlar, xp kazanarak ücretsiz bir şekilde edinilebildiği gibi Eververse isimli oyun içi mağazadan da mikro ödeme yaparak satın alınabiliyor.

İLGİLİ HABER – Ganimet Kutularının Kumar Olduğu Kesinleşti

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ”Clarion Call” isimli oyun içi etkinliğe, sizinle aynı klanda olan en az bir kişiyle birlikte katıldığınızda bonus xp kazanabiliyordunuz. Oyuncular bu etkinliği ilk kez başarıyla tamamladıklarında 5.000 xp ile ödüllendiriliyordu. Eğer etkinliği bir kez daha tamamlarsanız, doğal olarak, aynı miktarda xp kazanıyorsunuz. Sorun da tam olarak burada başlıyor. Etkinliği ikinci kez tamamladığınızda, aynı miktarda xp kazanmış olmanıza rağmen seviye atlama barınızda daha küçük bir ilerleme oluyor. Duyarlı oyuncular, durumu Bungie yetkililerine bildirdiler.

Destiny 2 oyuncu topluluğu bu duyarlı oyunculardan pek çoğuna sahip olsa gerek, Bungie bütün hafta boyunca bu soruna dair geri dönüşler almış. Dün paylaşılan resmi duyuru ile hatanın varlığı Bungie tarafından doğrulandı. Duyuruya göre Destiny 2 xp sistemi değişikliğe uğrayacak. Şimdilik ise hızlı bir önlem olarak, kazanılan xp miktarının katlanarak artması veya azalmasına sebep olan sistem tamamen devre dışı bırakıldı.

Buraya kadar her şey normal ancak buz dağının bir de görünmeyen tarafı var

EnergiserX kullanıcı adlı bir reddit kullanıcısı, bahsi geçen hatayı derinlemesine incelemiş  ve buraya tıklayarak görebileceğiniz gönderiyi paylaşmış.

Daha önce de belirttiğimiz üzere, oyun size kazanmanız gerektiği kadar xp kazandığınızı söylüyor ancak seviye ilerleme barınızda her seferinde daha da az ilerleme oluyor. EnergiserX bu hatayı metodik olarak incelemiş ve kazandığımız xp ile bardaki ilerlemenin kaç piksel olduğuna dair oranları gözler önüne sermiş.

Oyunu ortalama bir oyuncunun hızıyla oynadığınızda %50 oranında exp kaybediyorsunuz. Ortalamanın üzerine çıktığınızda ise bu kayıp %95 gibi uçuk bir orana yükselebiliyor.

EnergiserX’in yaptığı hesaplamaya göre seviye atlama barındaki her bir piksel başına 222.8 exp denk geliyor. Bu hesaptan yola çıkarak turuncu çizgi, kazandığımızı sandığımız xp miktarını, mavi çizgi gerçekten kazandığımız xp miktarını, sarı çizgi ise ikisinin arasındaki farkı gösteriyor.

20. seviyeden sonra Bright Engram kazandıran xp sistemi, eğer sanıldığı kadar exp kazandırıyor olsaydı üç saatin sonunda 1.5 kat daha fazla Bright Engram kazanabilirdiniz. Bu da Bungie’nin daha az para kazanması anlamına geliyor. Yeteri kadar Bright Engram kazanabilirseniz doğal olarak mikro ödemelerle veya Eververse ile işiniz olmaz.

Tüm Bunlar Ne Anlama Geliyor?

Bungie bir yandan etkinlikler düzenleyerek ve xp sistemi sayesinde ücretsiz Bright Engram kazanmamızı sağlayarak gözümüzü boyuyor. Öte yandan, oyun içine yerleştirdiği gizli bir mekanik ile çok sayıda Bright Engram kazanmaya çalışan oyuncuların önünü kesiyor olabilir.

Evet, Destiny 2 xp sistemi değişikliğe uğrayacak. Ancak bu teorinin doğruluğu oyun şirketlerinin oyunculara karşı gerçek bakış açısını gösteriyor olabilir mi? Evet, oyun dağıtımcıları kar amacı güden kuruluşlar olabilir, peki bu onlara bizi kandırma hakkı verir mi?

İLGİLİ HABER – Star Wars Battlefront 2’deki Mikro Ödemeler Neden Kaldırıldı?

Önceki İçerikEn iyi PlayStation Store Black Friday 2017 indirimleri
Sonraki İçerikPlayLink Nedir? Nasıl Kullanılır?
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz