Days Gone için çok oyunculu mod geliştirme teklifini Sony reddetmiş

Sadece tek oyunculu

Days Gone (PS4), resmi kapak tasarımı | Bend Studio/Sony

World War Z oyununun yapımcısı Saber Interactive‘in PS4’e özel Days Gone için çok oyunculu mod geliştirme teklifinde bulunduğu ancak bunun Sony tarafından kabul edilmediği ortaya çıktı.

GamesBeat‘e röportaj veren Saber’ın CEO’su Matthew Karch, bu konuşma esnasında Bend Studio‘nun geliştirdiği Days Gone’a online mod hazırlama taleplerinin Sony tarafından reddedildiğini açıkladı.

“Bir noktada, Sony’e gittim ve ‘Days Gone ile ne yaptığınızı görüyorum. World War Z ile de bizim ne yaptığımıza bakın. Belki size çok oyunculu bir bileşen konusunda yardımcı olabiliriz.’ Ancak açık ve anlaşılır şekilde, bu oyunu hazır hale getirmeye oldukça odaklanmış durumdaydılar.”

Karch, konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti:

“Bunu duyduğumuzda halihazırda geliştirme aşamasındaydık. Tabii ki de sonrasında derin bir iç çektik. Sony’nin herhangi bir oyunu için pazarlama sürecine ayırdığı bütçeyi düşününce birazcık hevesimiz kursağımızda kaldı. Bu unsurlara [çok oyunculu mod] daha az odaklandıklarından dolayı hikaye kısmına daha çok ağırlık vereceklerini düşünüyorum.”

Bend Studio’nun geliştirdiği yapım, açık dünya ve tek oyunculu bir deneyim sunacak ve Sony’nin diğer birçok IP’si gibi hikaye anlatımı konusunda oldukça yoğun olacağa benziyor.

Days Gone, son ertelemenin ardından 26 Nisan 2019’da PlayStation 4’e özel olarak çıkış yapacak. Oyunda Türkçe dil desteği de yer alacak.

Sony, yapım aşamasındaki PS4’e özel oyunların akıbeti hakkında bilgi verdi

Önceki İçerikFrom Software’in henüz duyurmadığı iki oyunu daha var
Sonraki İçerik“Sony oyun stüdyoları arasında dostça bir rekabet var”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz