“Sony oyun stüdyoları arasında dostça bir rekabet var”

The Last of Us 2'nin yapımcıları, Sony Worldwide stüdyolarının birbirleriyle yarıştıklarını açıkladı.

Haftalık Famitsu dergisinin son sayısında röportaj veren Naughty Dog‘dan iki isim, Sanat Yönetmeni John Sweeney ve İletişim Direktörü Arne Meyer, Sony oyun stüdyoları arasında dostça bir rekabet bulunduğunu ve bu sayede her bir stüdyonun gelişim kaydettiğini söyledi.

“Başka stüdyoların oyunlarını oynuyor musunuz?” sorusuna olumlu cevap veren ikiliden Meyer, bu sayede yeni imkanlar keşfettiğini belirtti. Ayrıca diğer stüdyoların oyunlarını oynadığında bu oyunları aşmak için kendilerinde biraz baskı hissettiklerini açıkladı.

Hangi oyunların böyle bir baskı yarattığı sorusu üzerine Arne Meyer God of War, Marvel’s Spider-Man ve Horizon: Zero Dawn gibi oyunların The Last of Us: Part II‘yi daha da iyi bir oyun haline getirmek için onu çabalamaya teşvik ettiğini belirtti. Sweeney ise yeni oyunların, üstesinden gelmek istediği bir engel yarattığını ifade etti.

Sony Worldwide stüdyoları arasında bu tip bir rekabetin olup olmadığı sorusuna ise Meyer, bir dereceye kadar rekabetin var olduğunu ancak bunun rakip olmaktan ziyade işbirliği şeklinde bir rekabet duygusu oluşturduğunu söyledi. Ayrıca eğer bir Sony stüdyosu harika bir şey başarırsa, diğerlerinin “Bunu nasıl yaptınız?” diye sorabileceğini ve o stüdyonun da bu bilgiyi paylaşacağını açıkladı.

Bu bilgi paylaşımının iki yönlü olduğunu, Naughty Dog’un da herhangi bir durumda gerekli yardımı sağladığını belirten Meyer ve Sweeney, böylece birbirinden farklı Sony oyun stüdyolarının işbirliği yaptığının ve her birinin gelişim kaydettiğinin altını çizdi.

Öte yandan, birkaç gün önce The Last of Us: Part II’nin yönetmeni Neil Druckmann, Twitter üzerinden stüdyodaki çalışmaya ait bir fotoğraf paylaşmış ve Naughty Dog’un üzerinde çalıştığı “en karmaşık ve en yürek burkan sahnelerden birini” tamamladıklarını yazmıştı.

E3 2018’de ilk oynanış videosu gösterilen oyun hakkında o zamandan bu yana herhangi bir yeni detay paylaşılmadı.

The Last of Us: Part II, PlayStation 4 için geliştiriliyor ve henüz bir çıkış tarihi yok.

Naughty Dog, The Last of Us Part II’nin çıkış tarihini belli etmiş olabilir

Önceki İçerikDays Gone için çok oyunculu mod geliştirme teklifini Sony reddetmiş
Sonraki İçerikNaughty Dog, The Last of Us Part II’nin çıkış tarihini belli etmiş olabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz