Assassin’s Creed’in yaratıcısı Ubisoft’tan ayrılması hakkında konuştu

"Söylemek zorunda kaldığım politik yalanlardan bıktım."

Patrice Desilets, Assassin's Creed serisinin yaratıcısı

Patrice Desilets, Assassin’s Creed serisinin yaratıcısı, devam eden bir dava sürecinde Ubisoft‘tan ayrılması konusuna açıklık getirdi.

Gameology‘e röportaj veren Assassin’s Creed serisinin yaratıcı ismi Patrice Desilets, Ubisoft’u bırakmasının üzerine konuştu ve “Söylemek zorunda kaldığım politik yalanlardan bıktım.” dedi.

“Böyle bir organizasyonda yer alırken en büyük mücadelem en sonda ve ayrıca ortada yer alan biri olmamdı. Şu anda yaptığımız gibi röportajlar veren biriydim ve politik yalanlar uydurmak zorundaydım. Benim kendim tarafımdan değil, başkaları tarafından alınan kararları ve yorumları söylemek zorunda kaldım çünkü tüm bunların hepsi bir şekilde büyük bir organizasyonda yer aldığınızda uzlaşmak için yapmanız gerekenler.” diyen Desilets, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yaratıcı yönetmen olarak benim rolüm, bir kamera veya Skype görüşmesi karşısında başkalarının kararları ile yaşamaktı ve oldukça zorluydu. ‘Ben iyi bir yalancı değilim ve artık daha fazla bunu yapamam’ dedim.”

Desilets daha sonra, “Daha sonra şunun farkına vardım, gerçekten büyük bir oyun serisi hazırlıyorsanız, seni gerçekten de önemsemeyen insanlar için para kazanıyorsunuz (Gülüyor). Bu yüzden ‘Artık yeter! Eğer başka bir Assassin’s Creed oyunu daha yaparsam bu benim ve ayrıca Quebec ile Montreal’daki tüm dostlarım için olur.’ dedim.” ifadelerini kullandı.

Desilets ayrıca, Ubisoft’tan ayrılma kararını almasının uzun bir süreç olduğunu da belirterek, “Kız arkadaşım bana artık Ubisoft’ta mutlu olmadığımı söyledi. Bunu fark etmemi sağladı ve ben de ‘Tamam.’ dedim. Şu anda Ubisoft’tan ayrılmamın üzerinden 7 yıl geçti.” dedi.

İLGİLİ HABER: Sıradaki Assassin’s Creed oyunu ‘Empire’ için ekran görüntüsü sızdırıldı

Patrice Desilets şimdilerde Panache adlı kendi stüdyosunu yönetiyor. 24 kişiden oluşan bir ekibi mevcut bu sayının yıl sonuna kadar 30’a ulaşmasını hedefliyor. Ancak daha fazla artırmayı düşünmüyor.

Desilets’in dediğine göre, Ubisoft’ta iken Assassin’s Creed II’nin üzerinde çalışan ekip 800 kişinden oluşuyordu. Ona göre, küçük bir ekiple çalışmanın faydalarında biri de herkesin birbirini tanıyor olması.

Verdiği röportajda Patrice Desilets ayrıca, Panache stüdyosu olarak eninde sonunda gizemli projesi 1666: Amsterdam‘ı yapacaklarına ant içtiğini de ifade etti. Desilets, Ubisoft’a karşı açtığı dava ile bu oyunun haklarını tekrardan kazanmıştı.

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Ubisoft’tan sıradaki Assassin’s Creed oyunu hakkında yeni açıklama!

1666 oyun projesi hakkında bilenenler ise oldukça kısıtlı. İlk önce 2012 yılında bir uygulama için tescillendiği ortaya çıkan bu marka, daha sonra THQ’nun iflas belgeleri arasında da geçmişti. Ubisoft ise THQ’nun batmasıyla birlikte sadece 1666’nın isim haklarını almak için THQ’ya 2,6 milyon dolar ödedi. Ayrıca, THQ Montreal stüdyosuyla birlikte Underdog kod adlı bir oyun projesinin haklarını da satın aldı.

2010 yılında Ubisoft’tan ayrılan Desilets, yine aynı yıl THQ Montreal stüdyosunu kurmuştu. Ancak 2012’de Ubisoft’un bu stüdyoyu bünyesine katmasıyla birlikte Desilets tekrardan Ubisoft çalışanı olmaktan kurtulamadı. Ubisoft ile yeni kariyeri çok uzun sürmeyen Deilest, 2013’ün Mayıs ayında Ubisoft tarafından kovulduğunu öne sürdü ve 1666: Amsterdam’ın haklarını tekrardan eline almak için Ubisoft’a dava açtı.

Desilets’e göre, 1666, en az bir defa “yeni bir Assassin’s Creed oyunu” olacaktı.

Panache stüdyosunu yöneten Deilets’in şimdiki oyun projesi ise üçüncü şahıs bir macera oyunu olan Ancestors: The Humankind Odyssey ve 10 milyon yıl öncesini konu alıyor.

Önceki İçerikNioh’un Dragon of the North DLC’sinin çıkış tarihi belli oldu
Sonraki İçerikGelmiş Geçmiş En Pahalı CS:GO Skinleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz