SÖYLENTİ: Yeni Assassin’s Creed oyunu Infinity “online live-service” olacak

Birden fazla dönemi konu edinecek ve zamanla yeni güncellemeler aracılığıyla genişleyecek bir platform olacak.

Assassin's Creed Infinity birden fazla AC oyunu içeren online live service platform olacak

Ubisoft’un sıradaki Assassin’s Creed oyununu “online live-service” olarak planladığı ve “uzun vadeli finansal başarı” getirmesini amaçladığı iddia ediliyor.

Bloomberg’tan Jason Schreier imzalı habere göre, Ubisoft, Assassin’s Creed serisinde köklü bir değişim yapmayı planlıyor. Schreier, konuyla ilgili kaynaklardan edindiği bilgiye dayanarak yeni AC oyununun Assassin’s Creed Infinity kod adıyla geliştirildiğini ve “zamanla evrilen devasa online bir platform” olmasının amaçlandığını yazdı.

Söz konusu yazıda, önceki Assassin’s Creed oyunlarının her birinin Antik Yunan dönemi, Vikingler ve Ptolemaios Krallığı gibi kendine özgü teması olduğu ancak Assassin’s Creed Infinity ile birden fazla dönemin tek oyunda yer alacağı ve yıllar içerisinde yeni güncellemeler aracılığıyla genişleyeceği belirtiliyor. Assassin’s Creed Infinity adlı platformda yer alacak olan her bir oyun birbirinden farklı görünüp hissettirebilecek ama birbirleriyle bağlantılı olacak.

Projeyle ilgili detayların henüz esnek olduğunu ve değişebileceğini ifade eden Jason Schreier, Assassin’s Creed Infinity’nin geliştirme sürecinin geçen yıl Ubisoft’un tamamını etkileyen #MeToo olayı nedeniyle aksaklığa uğradığını ve çıkışının yıllar sürebileceğini belirtti.

Ubisoft’tan bir sözcünün konuyla ilgili Bloomberg’a yaptığı açıklamada Assassin’s Creed Infinity’nin detaylarını konuşmaktan çekindiği ancak projenin varlığını kabul ettiği ifade edildi.

Bloomberg’taki yazıya göre, Fortnite ve GTA V’in uzun dönemli başarılarından etkilenen Ubisoft, benzer bir formülü Assassin’s Creed için uygulamayı planlıyor. Zira bu tür oyunlar yıllar boyunca sürekli yeni güncellemeler ve içerikler yayınlayarak oyuncuların uzun dönem oyunda kalmasını ve yeni harcamalar yapmasını sağlıyor.

Bu doğrultuda Ubisoft’un Assassin’s Creed oyunlarını geliştirme geleneğinde değişime gittiği iddia ediliyor. Normalde Ubisoft’un Quebec ve Montreal stüdyoları dönüşümlü olarak seriyi devam ettiriyordu. Quebec en son Assassin’s Creed Odyssey’nin lider ekibiyken, Montreal geçen yıl çıkan AC Valhalla’dan sorumlu stüdyoydu. Assassin’s Creed Infinity ile bu iki dev stüdyo işbirliği içerisinde çalışacak ancak markanın sorumluluğu Quebec’te olacak.

Öte yandan, bazı Ubisoft çalışanlarının devasa projeler nedeniyle yorgun olduğu ve bundan dolayı Assassin’s Creed Infinity fikrine karşı çıktığı öne sürülüyor.

Schreier daha sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Assassin’s Creed Infinity’nin olası çıkış tarihine açıklık getirdi:

“Assassin’s Creed Infinity ile ilgili ayrıntılar, oyun en az 2024’e veya daha sonrasına kadar çıkmayacağı için hala esnek durumda, fakat [Assassin’s Creed Infinity] insanların büyük-küçük birden fazla AC oyununu oynayabileceği bir çeşit hub olabilir. Ya da Ubisoft eline yüzüne bulaştırıp bundan 3 yıl sonraki trendi kovalamaktan vazgeçebilir.”

Jason Schreier ayrıca bu süreçte bir başka geleneksel Assassin’s Creed oyununun çıkış yapmasını beklemediğini ifade etti.

Önceki İçerikYeni State of Play etkinliği 8 Temmuz’da gerçekleşecek
Sonraki İçerikAbandoned Trailers App’in ön yükleme ve çıkış tarihi belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz