Yeni PS5 modeli daha çok ısınıyor olabilir

Daha hafif ancak iddiaya göre daha çok ısınıyor

Fotoğraf: The Verge

Yakın zamanda yeni bir PlayStation 5 modeli satışa sunulmuştu. Revize edilen bu model geçen yılki çıkış modeline kıyasla daha hafif ancak iddiaya göre daha çok ısınıyor.

Push Square’deki habere göre, Avustralya ve İngiltere gibi birkaç ülkede satışa sunulduğu ortaya çıkan yeni PS5 modeli, orijinal modelden 300gr daha hafif ve stand vidası elle takılabiliyor. Öte yandan, Austin Evans tarafından yayınlanan videoda parçalarına ayrılan yeni PS5 modelinin heat shink parçasının daha küçük olduğu ortaya çıktı.

Videodaki analize göre, revize edilen PlayStation 5’in güç tüketimi aynı ancak orijinal modelden daha sessiz çalışıyor. Ek olarak, Evans tarafından yeni modelin ısı çıkışının yaklaşık 3 Celsius derece daha fazla olduğu ölçülmüş.

Orijinal PS5 modeline ait heat sink (solda), revize edilen PS5’e ait heat sink (sağda). Fotoğraf: Austin Evans

Austin Evans’ın analizi sadece PlayStation 5’in dışarıya verdiği ısıyı ölçüyor. Konsolun iç parçalarının ısılarını göstermiyor. Yani revize edilen model iç parçaları daha iyi soğuttuğu için dışarıya daha çok ısı veriyor olabilir. Fakat Evans bunun aksi bir iddiada bulunarak yeni PS5’in genel olarak daha sıcak çalıştığını ve ısı çıkışının da bundan dolayı fazla olduğunu öne sürüyor.

Sony’nin PS5’in üretim maliyetini düşürmek ve aynı zamanda daha fazla konsol piyasaya sürmek amacıyla parça değişimine gitmiş olabileceği de söyleniyor.

Çok fazla ilgi çeken bu video sosyal medyada tartışma konusu oldu. Asılsız iddiaları önlemek adına Sony’nin yakın zamanda bu duruma açıklık getirmesi ve revize edilen PS5’in teknik detaylarını açıklaması bekleniyor.

Önceki İçerikNorman Reedus, Death Stranding 2’nin yapım aşamasında olduğunu açıkladı
Sonraki İçerikPlayStation Showcase 2021 duyuruldu, 9 Eylül’de gerçekleşecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz