Valve, Noel günü yaşanan Steam sorunlarına ilişkin rapor yayımladı

Yayımlanan rapora göre, 25 Aralık günü yaşanan Steam sorunlarından yaklaşık olarak 34 bin kullanıcı etkilendi; Valve, bu kişileri tespit etmeye ve hesap bilgileri açığa çıkan kullanıcılarla iletişim kurmaya çalışıyor.

Yayımlanan rapora göre, 25 Aralık günü yaşanan Steam sorunlarından yaklaşık olarak 34 bin kullanıcı etkilendi; Valve, bu kişileri tespit etmeye ve hesap bilgileri açığa çıkan kullanıcılarla iletişim kurmaya çalışıyor.

25 Aralık’ta yani Noel günü, Steam’de ‘kullanıcı bilgileri’ ile ilgili bir sorun yaşanmış ve birçok Steam kullanıcısının “Hesap Detayları” sayfasında yer alan bilgiler, başka kullanıcıların bilgileriyle yer değiştirmişti. Bu konudaki tüm detaylara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Steam’de büyük güvenlik açığı: Hesap bilgileriniz tehlikede olabilir! (GÜNCEL)

Steam’de yaşanan bu sorunun “kesinlikle bir hack saldırısı olmadığını” belirten Valve, ortaya çıkan problemin “önbellek sorunu” nedeniyle meydana geldiğini açıklamıştı. Yeni rapor, ilk raporun tam tersine, ‘önbellek sorununun’ Noel günü gerçekleşen birden fazla DDoS saldırısı nedeniyle meydana geldiğini belirtiyor. Saldırılar sırasında Steam’in kullanıcı trafiği yüzde 2000 oranında arttı ve bu problemi doğurdu.

Valve açıkladı: Steam herhangi bir hack’leme girişimine maruz kalmadı

Valve tarafından konu hakkında yayımlanan detaylı rapora göre, 25 Aralık günü yaşanan Steam sorunlarından yaklaşık olarak 34 bin kullanıcı etkilendi. Yani hesap bilgilerinin farklı kullanıcıların sayfasında gözükmesine neden olan problemden etkilenen ve ‘muhtemelen kredi kartı bilgileri, e-mail adresi, hesap detayları sansürsüz olarak diğer kullanıcılar tarafından görüntülenen’ yaklaşık 34 bin Steam kullanıcısı bulunuyor. Valve, bu kişileri tespit ederek bu kişilerle iletişime geçmeye çalıştığını ve kullanıcılardan özür dileyerek bundan sonra böyle bir durumun yaşanmaması için çalışma başlattıklarını da açıkladı.

Ayrıca kredi kartı durumuyla ilgili sürekli gözlemleme halinde olduklarını ve belirli aralıkla raporlar tuttuklarını da açıklayan Valve, olası hesap çalma girişimlerinin önüne geçmek istiyor.

Önceki İçerikNiP’nin yeni yıl kadrosu için 4. oyuncusu da belli oldu
Sonraki İçerikNiP’nin 2016 kadrosu tamamlandı: Son oyuncu GeT_RiGhT olarak açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz