Valve açıkladı: Steam herhangi bir hack’leme girişimine maruz kalmadı

Dün Steam'de meydana gelen "olası güvenlik sorunlarından" sonra Valve, sonunda konuştu.

Dün Steam‘de meydana gelen “olası güvenlik sorunlarından” sonra Valve, sonunda konuştu.

25 Aralık günü yaşanan ve Steam’deki kullanıcıların başkalarına ait bilgileri kendi hesap detaylarında görmelerine neden olan “önbellek” probleminin ardından Valve, yaşananlara bugün açıklık getirdi.

Steam’in “tamamen normale döndüğünü” belirten Valve, dün yaşanan ve kullanıcılarına başkalarının hesap detaylarını görmelerine neden olan Steam mağazası sorununu “önbellek problemi” olarak adlandırdı.

Sadece bazı kullanıcıların bu problemden etkilendiğini belirten Valve, sorunun yalnızca bir saat gibi kısa bir süre boyunca yaşandığının altını çizdi. Bu zaman süresince yaşanan sorun esnasında ise herhangi bir yetkisiz eylemin gerçekleşmediğini söyledi.

Valve ayrıca, Steam mağazasında yaşanan bu sorunun “kesinlikle bir hack saldırı olmadığını” açıkladı. Ek olarak, “herhangi bir kullanıcıya ait kredi kartı bilgisi, telefon numarası gibi önemli bilgilerin yasalar gereği sansürlendiğini ve diğer kullanıcılar tarafından görünmez olduğunu” bildirdi.

25 Aralık günü yani dün, bazı Steam kullanıcıları kendi “Hesap Detayları” sayfasında başkalarına ait e-mail, telefon numarası, kredi kartı detayları gibi önemli bilgilerle karşılaştıklarını raporlamış, daha sonra bu sorun daha büyük çaplı bir probleme dönüşmüş ve birçok Steam kullanıcısının başına gelmişti. Hatta Steam dilinin bile zaman zaman değiştiği gözlemlenmişti. Bu konudaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikGuitar Hero Live İnceleme
Sonraki İçerikİki kişi tarafından Unreal Engine 4 ile geliştirilen yerli yapım: Reditum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz