Steam’de büyük güvenlik açığı: Hesap bilgileriniz tehlikede olabilir! (GÜNCEL)

Geçtiğimiz günlerde yeni yıl indirimlerinin başladığı Steam'de bugün itibariyle büyük bir güvenlik açığı ortaya çıktı.

25 Aralık Steam hack saldırısı

[GÜNCELLEME 00:03]: Steam Database, yeni mesaj yayınlayarak, PayPal hesabınızı Steam üzerinden kaldırmanızı ve bu işlemi sadece PayPal’ın websitesi üzerinden yapmanızı öneriyor. Steam üzerinden herhangi bir eylem yapılmaması konusunda uyarıyor.

[GÜNCELLEME 23:23]: Steam DB, “Steam hesabınızdan PayPal bağlantısını ve kredi kartı detaylarını silmeyin” şeklinde bir açıklama yaparak, bu bilgileri silenlerin risk altında olabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde yeni yıl indirimlerinin başladığı Steam‘de bugün itibariyle büyük bir güvenlik açığı ortaya çıktı. 25 Aralık steam hack saldırısı

NeoGAF forumunda dolaşan bilgiye göre, “Hesap Bilgileri” sayfasında yer alan hesap detaylarına ait oldukça önemli ve kişisel bilgiler, başka hesaplarla değiştirilmiş durumda. Yani kendi Steam hesabınızdan hesap bilgilerinizi görüntülemek istiyorsanız, başkasının hesap bilgileri ile karşılaşmanız olası.

Bu sayfada yer alan bilgiler ise, kredi kartı bilgisi, e-mail adresi, hesaptaki bakiye miktarı, geçmiş harcamalar gibi oldukça önemli ve gizli tutulması gereken şeyler. Şu anda ise hesap bilgileri sayfasına erişilemiyor.

Steam Database ise, Steam’deki hesap bilgileri sorununu doğrularken, sorun çözülene kadar mağazanın kullanılmamasını önerdi.

 

Editör’ün Notu: Kendi Steam hesabımda da bu sorunu yaşıyorum ve sayfayı her yenilediğim de başkasına ait bilgiler karşıma çıkıyor. E-mail ve şifre değişikliği yapmak ise imkansız çünkü artık sayfaya erişim sağlayamıyorum. Ayrıca, Steam dilinde kısa bir süre değişiklik yaşandı ve Rusçaya döndü.

25 Aralık Steam hack saldırısı

Önceki İçerikİlk Assassin’s Creed oyununda çoklu oyuncu modu varmış
Sonraki İçerikTürkiye’nin ilk Liselerarası E-spor Ligi başlıyor!

5 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz