İki kişi tarafından Unreal Engine 4 ile geliştirilen yerli yapım: Reditum

Unreal Engine 4 oyun motoru kullanılarak iki kişi tarafından geliştirilen yerli yapım Reditum geliyor. Etkileyici grafiklere sahip oyuna ait ilk ekran görüntüleri de yayınlandı.

Unreal Engine 4 oyun motoru kullanılarak geliştirilen Türk yapımı yeni bir oyun daha geliyor.

Ahmet Kutsi Günaydın ve Mustafa Şenel adlı iki kuzen tarafından Unreal Engine 4 oyun motoru kullanılarak geliştirilen Reditum isimli yeni bir oyun geliyor.

Macera türünde bir puzzle oyun olan Reditum, geliştiricilerin belirttiklerine göre, bir süredir geliştirme aşamasında ve bundan yaklaşık 3-4 ay önce ise oyuna ait ilk ekran görüntüleri resmi olarak yayınlamış. Daha sonra ise projelerinin geliştirme aşamasının yavaşladığını ancak yine de bölüm tasarımları ve grafikler üzerinde yoğunlaşarak oyunu geliştirmeye devam ettiklerini belirtiyorlar.

 

Ekibin diğer projeleri için başlangıç adımı olacak.

İki kuzen, ilk projeleri olan Reditum hakkındaki ana düşüncelerini ise “Reditum, bizim için özel bir proje olan ve gizliliğini korumayı tercih ettiğimiz fakat 2 kişilik bir ekiple yıllar sürecek başka bir projenin ilk merdiven basamağı. Aldığımız maddi ve manevi her destek yüksek oranda diğer projemize de katkı sağlayacaktır.” şeklinde açıklıyorlar.

Yapımcı ekibin açıklamalarına göre, Unreal Engine oyun motorunun 4.10 sürümü ile geliştirilen Reditum, sürreal ortama sahip bir oyun. Bulmaca, beceri, macera ve zekâ türlerini kapsıyor. Aynı zamanda üçüncü şahıs bakış açısına sahip. Oyunun mantığı ise en basit şekilde anlatmak gerekirse “anahtarı bulup kapıya gitmek” diyebiliriz. Fakat bu süre zarfında çeşitli zorluklarda bulmacalar oyuncuları bekliyor olacak. Bazı bölümler bulmaca ağırlıklı, bazıları becerikli ağırlıklı olacakken bazıları da her ikisinin ortasında yer alacak. Oyunda ayrıca crafting sisteminin yanı sıra yetenek ağacı da bulunacak. Oyunun her bölümünde çeşitli materyaller de olacak ve bunların hepsini toplama zorunluluğu yok. Ancak bu materyaller ile oyunun ilerleyen dönemlerinde yeni yetenekler kazanmak ve var olan yeteneklerinizi geliştirmek mümkün olacak. O yeteneklerden bazıları ise şöyle:  Hızlı koşma, zamanı yavaşlatma, harita keşfi (serbest kamera).

 

Oyunun Hikayesi

Oyunun hikayesi günümüzden 2–3 yüzyıl sonraki bir dönemde geçiyor. Hikâyenin kökeni teknolojinin Dünya egemenliğini ele geçirmesinin ardından hayatını zaman kavramına adamış 60 yaşlarında bir bilim adamının, yönetimindeki yer altı laboratuvarından kaçırdığı bir uzay aracı ile kara delik aramasına dayanıyor. Kara delikte keşfettiği bilgi ve donanımla yeni bir gezegen inşa eden bilim adamımız burada hikâyeyi on nesil ötedeki Elliot’a devrediyor. Teknoloji ve büyünün harmanlanarak kullanıldığı Kaftmania gezegeninde Elliot ve Evalia çifti gezegenlerini kurtarmak ve kendilerini feda etmek arasında git gel yaşamaktadırlar.Gezegenin devamlılığı Evalia’nın hayatına bağlıdır. Elliot ’un tüm çabalarına rağmen destansı bir törenle Evalia hayatını kaybeder. Bugün onu geri getirebilecek tek güç çözülemeyen bir bulmacaya dayanmaktadır. Söylentilere göre kara delikte yıllar önce büyülü bir taş bulunmuştur. Yıllardır bu taşın büyü güçlerinin kaynağı olduğu düşünülmüştür ve onu bulmak için büyücüler kendilerini feda eder. Eğer söylentiler doğruysa ve bu taş parçası sonsuz büyüyle donatılmışsa, zamanı da geri getirebilir mi?

Elliot bu sorunun cevabını bulabilmek ve Evalia’nın hayatta olduğu ana geri dönüp tekrar ona kavuşabilmek için Pumilus’a (Kaftmania’nın uydusu) gider.

 

Şimdiden büyük ilgi gördü, Steam Greenlight oylaması ise çok yakında!

Oyunlarının şimdiden büyük bir ilgiyle karşılandığını belirten Ahmet Kutsi Günaydın ve Mustafa Şenel, ilk projeleri olan Reditum isimli oyunlarını yakın bir zamanda Steam Greenlight‘ta oylamaya açarak piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ayrıca, oyunun halihazırda Steam Greenlight Tasarım sayfası da bulunuyor.

Son olarak, oyuna ait ilk ekran görüntülerine aşağıdaki galeriden bakabilirsiniz:

Önceki İçerikValve açıkladı: Steam herhangi bir hack’leme girişimine maruz kalmadı
Sonraki İçerikGamex’de Gpay rüzgarı esti!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz