Tekken 7 DLC3: Noctis Lucis Caelum Pack – İlk İzlenimler

Uzun bir arcade dönemi ardından konsollarda başarılı bir çıkış yapan Bandai Namco yapımı Tekken 7 üçüncü misafir karakterine kavuştu. Bunlardan ilki, Street Fighter serisinden Akuma, ana oyun ile birlikte gelirken iki adet misafir karakter ise indirilebilir içerik olarak duyurulmuştu. İki numaralı misafirimiz SNK’in Fatal Fury ve King of Fighters oyunlarında boy gösteren Geese Howard olurken üçünü karakterimiz ise oldukça sürprizli olarak bir dövüş oyunundan değil, oldukça meşhur bir japon rol yapma serisi olan Final Fantasy’nin son halkası Final Fantasy XV’ten geldi: Noctis Lucis Caelum.

Final Fantasy XV‘te ilk durağımız Hammerhead ile birlikte gelen Noctis tıpkı FFX’te olduğu gibi çağırdığı sayısız büyülü silah ile dövüşüyor. Teknik olarak Yoshimitsu’dan sonra en çok silah yardımı ile dövüşen Tekken karakteri olmuş. Yumruk ve tekmeye dayalı hareketlerimiz de bulunmakta, ancak etkili değiller. Vuruş seti ile Noctis hem yakın hem de uzak mesafede etkili bir karakter. Kılıcını fırlatarak rakibe kendini ışınlayan meşhur vuruşuna kadar FFXV’ten özüne oldukça sadık olarak adapte edilmiş olan Noctis tıpkı diğer misafir Tekken karakterlerinde olduğu gibi oldukça keyifli bir oynanışa sahip. Kendisi dövüş oyunu kökenli olmadığı için Geese ve Akuma gibi dairesel hareketlere ihtiyaç duymadan, vuruş tuşları kombinasyonu ile hareketlerini yapabiliyorsunuz. Özellikle üçgen tuşu ile yapılan silah kombosu Katarina gibi karışık olmayan karakterleri sevenlerin hoşuna gidebilir. Tabii sadece tecrübeli oyuncuların yönetiminde parlayacak ilginç komboları da yok değil.

Biraz daha fikir vermesi açısından aşağıya bir oynanış videosu da iliştiriyorum:

 

 

Japon rol yapma oyunlarını oldukça seven biri olarak Final Fantasy ile derin bir geçmişim var. FFXV’in de sitemizde yer alan incelemesini bizzat yapmıştım. Ancak Tekken gibi bir oyunda konuk olarak göreceğimi hiç ummazdım. Ağır şekilde silah kullanan bir karakter olması ile belki Soul Calibur’a daha çok yakışabilirdi. Ancak Soul Calibur tarafına da şimdiden Witcher serisinden Geralt geldiğine ve çok da yakıştığına göre misafir karakter konusunda Noctis’i oralarda da çok aramayacağım.

Gelelim meşhur soruya:

Bu Paket Kimlere Hitap Etmekte? Satın Almaya Değer mi?

Yakın dönem kaleme aldığım Dragon Ball FighterZ Anime Music Pack’e kıyasla cevaplaması daha zor. Zira o paket her ne kadar içerik ve kullanımı açısından çok etkileyici olmasa da hedef kitlesini iyi okumuş, kime hitap ettiği çok net bir paketti. Tekken 7 önceki konuk karakterlerini çok sevilen, köklü dövüş oyunlarının ikonik karakterlerinden seçmişti. Bu nedenle ortak paydada bulunan “dövüş” teması bu karakterlerin hem oyun içinde çok sırıtmamasına hem de mevzubahis oyunları seven oyuncuların Tekken’e ısınmasını sağlamıştı. Yeni karakterimiz bu noktada bize aynı hisleri yaşatmadı. Duyurusu da Geese ya da Akuma’nın ilk gösterildikleri an kadar etkileyici olmamıştı zaten. Kendi başına sıkı bir FF hayranına Tekken aldırtma potansiyeli zayıf. Ya da bir Tekken oyuncusunun sevdiği diğer karakterleri bırakıp Noctis’e odaklanması yine aynı derecede zayıf durmakta. Bu bağlamda hem Final Fantasy XV hem de Tekken hayranı oyunculara hitap eden bir karakter var elimizde.

Satın alma konusunda önceki paragraftaki kriterlere uyuyorsanız, Final Fantasy olsun yeter diyecek hayransanız, evet, Noctis’i almayı düşünebilirsiniz. Büyük umutlarla oyunun deluxe versiyonunu ya da sonradan season pass aldıysanız zaten kendisine şu an sahipsiniz ve oyunda çok gerekli miydi diye düşünceler içindeyseniz ise, geçmiş olsun. Muhtemelen eski sızıntılardan bir Kazuma Kiryu (Yakuza serisi) ya da Akira (Virtua Fighter serisi) beklediyseniz iki kat geçmiş olsun.

Özetle her ne kadar keyifli oynanış mekaniklerine sahip olsa da oyunun genel yapısına çok uyumlu olmayan, DLC ile yakın dönem çıkan Final Fantasy XV Royal Edition’ı da hesaba kattığımızda adeta reklam kokan, Tekken 7 oyuncularının çok da heyecanlandırmayacak bir karakter olmuş Noctis.

Önceki İçerikCD Projekt Red, Cyberpunk 2077 için yeni bir stüdyo açtı
Sonraki İçerikPS4’e özel Spider-Man’in çıkış tarihi netleşiyor
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz