DRAGON BALL FighterZ Anime Music Pack Satın Almaya Değer mi?

İnceleme yazımızda bolca övgüyle bahsettiğimiz anime uyarlaması dövüş oyunu, Dragon Ball FighterZ için indirilebilir içerikler yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Broly ve Bardock ile açılışını yapacak ek karakterlerin yanısıra oyunun önsatışından beri bahsi geçen Dragon Ball FighterZ Anime Music Pack de indirilebilir hale geldi. Söz konusu Japonya’nın en popüler anime serisi olunca haliyle oldukça ilgi çeken indirilebilir içerik bize 80’li yıllardan bu yana TV serilerinde kullanılan ikonik parçaları sunmakta. Paketin içerik detaylarının yanısıra alınmaya değer olup olmadığını yazımızda irdeleyeceğiz.

DRAGON BALL FighterZ Anime Music Pack bize 11 adet nostaljik parça sunuyor. Bunlar sırasıyla:

Makafushigi Adventure: 1986 yılında yayına başlayan Dragon Ball TV serisinin ilk açılış parçası.
Romantic Ageruyo: Dragon Ball için bestelenmiş bir ilk kapanış parçası.
Cha La Head Cha La: Muhtemelen en çok bilinen ve sevilen Dagon Ball parçası. Goku’nun yetişkinlik dönemi ile daha da alevlenen maceralarını konu alan Dragon Ball Z’in ilk açılış parçası.
We Gotta Power: Dragon Ball Z’in ikinci açılış parçası.
Detekoi Tobikiri Zettai Power: Dragon Ball Z’in ilk kapanış parçası.
Bokutachiwa Tenchidatta: Dragon Ball Z’in ikinci kapanış parçası.
Dan Dan Kokoro Hikareteku: Artık canon olmadığı için biraz üzüldüğümüz, oldukça kaliteli bir seri olan Dragon Ball GT’nin sevilen açılış parçası.
Prologue and Subtitle 1: Dragon Ball Z’in bölümlerinde özet geçilirken çalan meşhur parça.
New Hero Toujo: Dragon Ball Z’de kullanılan bir arkaplan parçası.
Solid State Scouter: İşte burada derin bir nefes alalım. Goku’nun babası Bardock’un Freeza’nın ordusuna karşı verdiği epik mücadele esnasında çalan gaz parça. Sadece özel bir bölümde yer alan bu parça paket içindeki favorim.
Kyoufuno Ginyuu Tokusentai: Dragon Ball Z’de Namek Saga’yı izlemiş olanlar Ginyuu takımı ve efsane parçalarını bilir. Ancak maalesef bu o vokalli versiyon değil, dövüş sırasında çalan başka bir enstrümental parça.

Bu Paket Kimlere Hitap Etmekte? Almaya Değer mi?

Henüz parçaları tanıtırken farketmiş olacağınız üzere Dragon Ball FighterZ Anime Music Pack büyük ölçüde seriyi çok sıkı takip etmiş hayranlara hitap etmekte. Yoğun olarak açılış ve kapanışlardan seçilmiş olan parçalar oldukça başarılı bir anime adaptasyonu olan Dragon Ball FighterZ’ı oynarken nostaljinin dibine vurmanızı hedeflemiş. Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var. Paketteki parçalar, anime açılış ve kapanışları TV serisi formatında, yani kısa versiyonlarıyla oyuna eklenmiş durumda. Sebebini bilemiyoruz ama dövüşlerin oldukça uzun sürebildiğini de hesaba katarsak uzun versiyonların eklenmesi oyuncuları çok daha memnun edebilirmiş. Bir diğer sıkıntımız ise parçaların kullanımı. Evinizde arkadaşlarınızla oynarken parçaları mekan seçiminizin hemen ardından rahatça seçebilirken, oyunun en çok oynandığı şekil olan çevrimiçi mücadeleler sırasında ise edit team seçeneğinden her seferinde uğraşmanız gerekmekte. Bunu ise özellikle bir parti içindeyken, ya da casual / ranked mücadele yaparken oyunun akışını aksatmadan gerçekleştirmeniz mümkün değil. Bir diğer sıkıntı ise parçaların ne olduklarını isimlerinden anlamanız lazım. Küçük de olsa bir sample çalmıyor maalesef. Parçaları hatırlamanız adına aşağıya ufak bir video ekliyorum:

Özetlersek… Yeni oyunculara, özellikle de anime ile alakası olmayan, oyunu mekaniklerini beğendiği için girişen oyunculara  edebileceğim bir içerik değil, özellikle de 45 liralık fiyatını da hesaba katarsak. Öte yandan hem animeyi hem de oyunu çok sevmiş, nostalji faktörünü katlamak isteyen koyu Dragon Ball fanatiklerine ise taviye edebilirim, tabii gaza gelip oyun duyurulduğunda bu içeriği de kapsayan Ultimate Edition’ını almadılar ise…

Oynanabilir karakter içerikleri geldiğinde görüşmek üzere!

Önceki İçerikCrest inceleme (Tam Sürüm)
Sonraki İçerikSıradaki Assassin’s Creed’in nerede geçeceği ve ne zaman çıkacağı sızdırıldı
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz