Steam’deki sorunlar bitmek bilmiyor: Şimdi de e-mail sorunu yaşanıyor

Yılbaşı öncesi "önbellek sorunu" yaşayan Steam, şimdi de yeni ve büyük bir problemle karşı karşıya.

Yılbaşı öncesi “önbellek sorunu” yaşayan Steam, şimdi de yeni ve büyük bir problemle karşı karşıya.

Hatırlayacağınız üzere, 25 Aralık gecesi, Steam’de büyük bir sorun yaşanmış ve kullanıcıların “Hesap Detayları” sayfasında başkalarına ait kredi kartı, e-mail ve hesap harcamaları gibi önemli bilgiler gözükmüştü. Bunu “ön bellek” sorunu olarak açıklayan Valve, 26 Aralık günü problemi çözmüş ve Steam’in tekrardan normal olarak çalışmasını sağlamıştı ve yaşananların herhangi bir hack saldırısı nedeniyle meydana gelmediğini söylemişti. Ancak görünen o ki, Steam bu sefer de başka bir problemle boğuşuyor.

Bazı forumlarda ve Steam üzerindeki tartışmalarda yer alan yorumlara göre, Steam üzerinden herhangi bir arama yapmak mümkün değil. Herhangi bir oyun aramasına sonuç vermeyen Steam Mağazası’nın yanı sıra, birçok sunucudan atma problemleri de yaşanıyor. Ayrıca, Steam’den herhangi bir e-mail alamadığını belirten kullanıcılar, bu nedenle Steam’e giriş yapamadıklarını veya diğer kullanıcılarla takas işlemlerini gerçekleştirmediklerini belirtiyor.

Kotaku‘da yer alan habere göre, yeni bir bilgisayar veya tarayıcı üzerinden Steam’e giriş yapmak isteyen kullanıcılara gönderilen giriş kodları da Steam’in e-mail gönderememesi nedeniyle kullanıcılara ulaşamıyor ve kullanıcılar da Steam’e giriş yapamıyor. Bu bağlamda, Steam üzerinden hiçbir işlevi yerine getiremiyorlar. E-mail sorunun genellikle Microsoft’a ait mail adresleri (Hotmail, Outlook) üzerinde yaşandığı da belirtilenler arasında. Ancak gün geçtikçe büyüyen ve şu anda 120 milyondan fazla kullanıcısı olan Steam için bu oldukça büyük bir problem.

24 saatten fazladır devam eden sorunun şu ana kadar çözülememesinden dolayı Valve’dan resmi bir açıklama bekleyen Steam kullanıcıları, ayrıca sorunun neyden kaynakladığını hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor.

Önceki İçerikRise of the Tomb Raider’ın PC sürümü bu kez de Steam’de listelendi
Sonraki İçerikLeague of Legends Universite Ligi Kayıtlar Devam Ediyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz