State of Play: Tüm duyurular ve fragmanlar

Resident Evil 4 Remake, The Callisto Protocol, Final Fantasy XVI ve daha fazlası!

State of Play'deki tüm oyun duyuruları, fragmanlar ve detaylar

Sony, 3 Haziran’da Türkiye saati ile 01:00’de State of Play etkinliği düzenledi. Yaklaşık 30 dakika uzunluğundaki etkinlikte üçüncü parti firmalardan yeni oyun duyuruları ve PS VR2 için yapım aşamasındaki oyunlar yer aldı. İşte State of Play’deki tüm duyurular ve fragmanlar şöyle:

Resident Evil 4 Remake geliyor!

State of Play oldukça güçlü bir başlangıç yaptı. Epey bir süredir yapım aşamasında olduğu iddia edilen Resident Evil 4 Remake nihayet resmiyete kavuştu. Capcom oyuna ait görüntülerden oluşan bir fragmanla beraber çıkış tarihi bilgisini de paylaştı. Resident Evil 4 Remake, 24 Mart 2023’te PlayStation 5, Xbox Series X|S ve PC için çıkacak ve ayrıca PS VR2 için de oynanabilir içerik sunacak.

Final Fantasy XVI yeni fragmanıyla geri döndü!

Square Enix merakla beklenen aksiyon RPG için uzun bir aradan sonra oyunun karakterlerine ve dünyasına odaklanan yeni bir fragman gösterdi. Bununla birlikte tam çıkış tarihi verilmese de Final Fantasy 16’nın PS5 ve PC için 2023’ün yaz döneminde çıkacağı belirtildi.

Street Fighter 6 yeni hikaye moduyla 2023’te çıkıyor!

Capcom, Resident Evil 4 Remake duyurusu dışında Street Fighter 6 için de uzunca bir oynanış fragmanı paylaştı. 2023’te piyasaya sürülecek olan dövüş oyunu, geleneksel modlar dışında hikaye modu içeriği ve kısmi bir açık dünya oynanış sunacak. Ayrıca, serinin önceki oyununun aksine sadece PlayStation konsoluna özel olmayacak.

Marvel’s Spider-Man Remastered PC için duyuruldu!

Sony’nin birinci parti oyunları PC platformuna gelmeye devam ediyor. State of Play sunumu esnasında 2018’de çıkan PS4 özel oyunu Marvel’s Spider-Man’in remaster versiyonunun 10 Ağutos 2022’te PC için çıkış yapacağı açıklandı. Sadece bu da değil, 2020’de piyasaya sürülen Marvel’s Spider-Man: Miles Morales’in de sonbahar döneminde PC’de oynanabilir olacağı belirtildi.

The Callisto Protocol ilk oynanış fragmanıyla karşımızda!

Dead Space’in yaratıcı ismi Glen Schofield’ın yeni oyunu hayatta kalma korku oyunuThe Callisto Protocol için ilk oynanış fragmanı yayınlandı. İnanılmaz görselleri ve atmosferi ile dikkat çeken oyunda yer alacak yaratıklar da fragmanda detaylı gösteriliyor. The Callisto Protocol, 2 Aralık 2022’de eski ve yeni nesil konsollar ile PC için çıkış yapacak.

Bağımsız yapımlardan duyurular

  • Bir kediyi kontrol ettiğimiz ve cyberpunk bir dünyası olan Stray’in çıkış tarihi 19 Temmuz 2022 olarak açıklandı. Oyun ilk günden PS Plus Extra ve Premium/Deluxe aboneleri tarafından ücretsiz olarak oynanabilecek.

  • Başarılı indie yapımlardan Tunic diğer platformlardaki çıkışının ardından PS4 ve PS5’e geliyor. 27 Eylül 2022’de çıkış yapacak.

  • İlk kez 2020’de duyurulan macera türündeki bağımsız yapım Season: A Letter to the Future yeni fragmanı geri döndü. Bu yılın sonbahar döneminde çıkış yapacak.

  • Olli Olli World’ün yapımcılarından yeni bir oyun  geliyor. Tekerlekli paten üzerinde aksiyona girilen shooter türündeki Rollerdrome, 16 Ağustos 2022’de çıkıyor!

  • Persona esintileri taşıyan aksiyon RPG Eternights duyuruldu. 2023’ün başlarında çıkış yapacak.

PlayStation VR2 için oyun duyuruları

  • Resident Evil Village için PS VR2 desteği geliyor. Oyun baştan sonra Sony’nin yeni sanal gerçeklik cihazında oynanabilir olacak.

  • PS VR2 özel oyunu Horizon Call of the Mountain için inanılmaz gözüken bir fragman paylaşıldı. Ayrıca Horizon Forbidden West için New Game+, yeni yetenekler, yeni bir zorluk seviyesi daha birçok yenilik içeren büyük bir güncelleme yayınlandı.

  • PS VR oyunu The Walking Dead: Saints & Sinners’ın devam yapımı The Walking Dead: Saints & Sinners 2 bu yıl içinde PS VR’a, 2023’te ise PS VR2’ye geliyor!

  • No Man’s Sky için PS VR2 desteği duyuruldu. Önümüzdeki aylarda daha detaylı bilgiler paylaşılacak.

PlayStation Plus Haziran 2022 oyunları açıklandı

Önceki İçerikDiablo Immortal PC ve mobil için çıktı
Sonraki İçerikStreet Fighter 6 için ilk detaylar paylaşıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz