Street Fighter 6 için ilk detaylar paylaşıldı

Capcom’un ünlü dövüş oyunu serisinin son halkası Street Fighter 6, ilk detayları ile dövüş oyunu komünitesinin yüzünü gülümsetti. Bir kısmı geçtiğimiz State of Play oynanış fragmanı, bir kısmı ise sızdırılan bilgilerden oluşan ilk detaylar Capcom’un Street Fighter 5’teki hatalarından ders çıkardığını kanıtlar nitelikte. Öncelikle oynanış videosuna göz atalım:

Fragmandan anlaşıldığı üzere oyunun açık dünya benzeri benzeri hikaye modu Capcom’un beat’em’up serisi Final Fight’a ev sahipliği yapan Metro City’de geçiyor. Kendi oluşturacağımız avatar karakterimizle özgürce dolaşabileceğimiz bu modda öykünün ikonik ana karakterlerinin yanısıra hikaye modu için tasarlanmış çeşitli oynanamaz karakterlere karşı da mücadele edeceğiz. Fragmanda özellikle bu kısım aceleye getirildiği için hikaye modu olmadan çıkan Street Fighter 5’e gelen tepkiler ardından Capcom’un dersine iyi çalıştığını gösteriyor.

Resmî olarak duyurulan ilk karakterler Ryu, Chun-Li, Luke ve Jamie. Bu dörtlü fragmanda da bol bol görünüyor ve hünerlerini sergiliyorlar. Öte yandan fragmanda birçok farklı karaktere de gönderme yapan minik detaylar mevcut. Örneğin bir sahnede oyunun Türk karakteri Hakan’ın zeytinyağı reklamını görüyoruz. Seriye ilk kez dördüncü oyunla dahil olmuş olan güreşçimizin oynanabilir karakter olup olmayacağı ile ilgili henüz bilgi yok, ancak bir şekilde kendini göstermesi hoş bir detay. Fragmanda Final Fight ve eski Street Fighter karakterleri ile ilgili pek çok detayı listelemiş olan videoyu da şöyle kenara bırakalım:

Karakterler ile ilgili resmî bileği bu şekilde olsa da tüm liste bir şekilde sızdırılmış durumda. Sızıntıya göre oyun 22 karakterle çıkış yapacak. Önceki oyunlardan dönüş yapan karakterler şu şekilde; Ryu, Ken, Zangief, Dhalsim, E. Honda, Blanka, Guile, Chun-Li, Cammy, Dee Jay, Rashid, Juri, Ed, Akuma ve Luke. Seriye yeni giriş yapacak olan karakterler ise Jamie, Marisa, Lilly, JP, Mimi, Kimberley ve AKI.

Henüz tüm detaylarını görememiş olsak da oynanış açısından da hissedilir farklılıklar gözlemledik. Önceki oyunlara göre biraz daha oturaklı ve vuruşları karşılama, savuşturma ve cezalandırma üçgeninin derinleştirildiği bir Street Fighter geliyor diyebiliriz.

Oyun görsel açıdan da büyük bir gelişim göstermiş durumda. Bunda CAPCOM’un geliştirdiği oyun motoru RE Engine’in payı oldukça büyük. Bu motoru daha önce Resident Evil 7 ve Village’da kullanan firma görselleriyle adeta şov yapmıştı. Yine Street Fighter adına yakışır şekilde grafiği efektleri ile görsellik sokak dövüşü motifleri ile harmanlanmış durumda.

Son olarak oyunun en büyük niteliklerinden birisi ise öykünün geçtiği zaman dilimi. Şu ana kadar hikayede en uç nokta Street Fighter 3 Third Strike’tı. Sonradan gelen dördüncü ve beşinci oyunlar Third Strike öncesindeki dönemleri işlemişlerdi. Street Fighter 6 bu konuyu da bir adım öteye taşıyor ve ilk kez Third Strike’taki olayların sonrasında bir dönemi konu alıyor. Serinin ana karakteri Ryu artık çok daha olgunlaşmış ve üzerinde ustası Gouken’in cübbesi ile artık onun yerini almış olan yeni usta olarak karşımıza çıkıyor. Chun-Li de benzer şekilde Sifu olmuş durumda; fragmanda da kendisini oturaklı hal ve tavırlarıyla bazı genç öğrencileri “yontarken” görüyoruz.

Capcom’un yapımına büyük emek harcadığını henüz ilk fragmanından hissettiren Street Fighter 6, 2023 yılında PlayStation, Xbox ve PC için çıkışını yapacak.

Önceki İçerikState of Play: Tüm duyurular ve fragmanlar
Sonraki İçerikA’dan Z’ye Yeni PlayStation Plus: Oyunlar, Çıkış Tarihi, Fiyatı ve Abonelik Yükseltme
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz