SÖYLENTİ: Microsoft, Sony’e yakın bir stüdyoyu satın almak üzere

Microsoft'un 2019'da da bünyesine yeni stüdyolar katacağı ve Sony'e yakın bir stüdyoyu satın almak için uzun zamandır görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Microsoft yeni stüdyolar satın almaya devam edecek

Bu yıl içerisinde pek çok yeni stüdyoyu bünyesine katan Microsoft‘un 2019’da da bu yönde hamleler yapmaya devam edeceği ve en önemlisi Sony‘e yakın bir stüdyoyu satın almak için uzun zamandır görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Klobrille adlı Twitter kullanıcısının Microsoft’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, şirket birinci parti stüdyo portföyünü genişletmeye devam edecek. “Microsoft Studios’un büyümesi henüz bitmedi” diyen bu kişi, “Büyük ve küçük çaplı pek çok stüdyo ile görüşme aşamasındalar. Bazıları sizi diğerlerinden daha çok şaşırtabilir. Ancak hepsi için daha çok erken. 2019’da bu gelişme devam edecek.” şeklinde yazdı.

Bir diğer tweet’inde ise daha detaylı bilgiler paylaştı:

“Microsoft’un orta çaplı ve geçmişte PlayStation ile çalışmış bir stüdyoyla birkaç aydır ileri aşamada görüşme yaptığını söyleyebilirim. Devam eden görüşmeler nedeniyle isim veremem ancak yine de ilgi çekici.”

Daha önceden Sony ile çalışmış ve Microsoft’un satın alma olasığı yüksek olan stüdyolar arasında Ready at Dawn, Supermassive Games, Quantic Dream ve Bluepoint Games gibi birçok stüdyo yer alıyor.

E3 2018‘de peş peşe yeni stüdyolar duyuran Microsoft, daha önceden Sony ile çalışmış Ninja Theory‘i bünyesine kattığını açıklamıştı. Firma en son geçen ay düzenlediği etkinlikte Obsidian Entertainment ve InXile Entertainment‘ı da satın aldığını duyurmuştu.

Önceki İçerikHonor 7c Tekrardan A101’de!
Sonraki İçerikThe Last of Us: Part II, The Game Awards 2018’de gözükmeyecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz