SÖYLENTİ: Tencent, PUBG’yi satın mı alıyor?

Riot'un hisselerini elinde bulunduran Çinli firma Tencent, PUBG'yi de satın almak istiyor olabilir.

Playerunkown's Battleground | Bluehole

Dün ortaya çıkan bir iddiaya göre, son zamanların popüler oyunlarından Playerunkown’s Battleground‘ın yapımcı stüdyosu Kore merkezli Bluehole Studios‘un hisselerinin büyük bir kısmı Çinli büyük oyun firması Tencent tarafından satın alındı.

Bluehole’un sözcüsü ise Polygon‘a konuştu ve şu açıklamalarda bulundu:

“Bu iddialar asılsız. Tencent, Bluehole üzerinde herhangi bir yatırımda bulunmadı.”

İlk olarak Çinli medya şirketi Yicai Global‘in internet sitesinde isimsiz bir kaynak aracılığıyla ortaya çıkan söylenti, daha sonra GamesIndustry.biz başta olmak üzere oyun medyasına ait pek çok sitede yer aldı.

Çin’deki en büyük oyun şirketi olan Tencent, geçen yıl Riot’un kalan hisselerini de alarak firmanın tek hak sahibi konumuna gelmişti. Şirketin ayrıca Activision Blizzard, Epic Games ve Clash of Clans’ın yapımcısı Supercell gibi büyük firmalarda da hisse payı bulunuyor. Buna ek olarak, Steam’e rakip olma amacıyla WeGame adlı bir platform da Tencent tarafından başlatılmıştı.

İLGİLİ YAZI – Oyun dünyasına hükmeden 25 şirketin gelirleri bir yılda yüzde 14 arttı

Öte yandan, Erken Erişim bir oyun olarak PUBG, çıkışından bu yana yükselişini devam ettiriyor. Steam’deki satış listelerinde ve oynanış verilerinde üst sıraları zorlayan yapım, Twitch’de de en yüksek izleyici sayılarına ulaşan oyunlar arasında kendine yer bulmuş vaziyette.

Son olarak, Tencent tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılması bekleniyor, gelişmeler için takipte kalın!

Önceki İçerikMatterfall İnceleme
Sonraki İçerikNintendo Switch’e Yeni EA Oyunlarının Çıkması FIFA 18’e Bağlı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz