Oyun Dünyasına Hükmeden 25 Şirketin Gelirleri Bir Yılda %14 Arttı

Oyun endüstrisinde pastanın en büyük payına sahip 25 şirketinin geçen yıla göre kar ve zarar listesi güncellendi

Oyun sektörünün en üstünde bulunan 25 şirketin 2015 yılındaki toplam gelirleri geçen yıla göre %14 artış göstererek 61.6 milyar dolar gibi korkunç bir rakama yükseldi.

Listenin en tepesinde ise Riot Games‘in tamamına ve Epic Games‘in de %48.4 hissesine sahip olan Tencent şirketi bulunuyor. 8.7 milyar dolar ile geçen yıla göre %21 yükselişe geçen Çin kökenli firma üç yıldır liderliği bırakmıyor. Tencent‘in hemen arkasında ise Microsoft bulunuyor. Konsol cephesinde PlayStation 4‘e boyun eğen şirket Minecraft ve Halo 5 gibi başarılı hamleleri ile %36 gibi iyi bir artış göstermiş durumda. Sony ve Activision Blizzard diye devam eden tam listeye hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

2015 Yılında En Çok Gelir Elde Eden 25 Şirket

En Hızlı Büyüyen Şirket Mixi!

Japon kökenli sosyal ağ şirketi Mixi ise bir yılda tam %183’lük bir artış göstererek inanılmaz büyük bir başarıya imza attı. 2014 yılında 528 milyon dolar kazanan şirket 2015 yılında bu rakamı 1.5 milyar dolara çıkartmayı başardı. Tencent, Microsoft gibi rakamlara ulaşamasa da yaptığı sıçrama takdire şayan.

3 Şirket Bir Arada Activision-Blizzard-King!

Activision Blizzard geçtiğimiz yıl Candy Crush Saga‘nın yapımcısı King‘i kendi bünyesine katarak büyümeye devam ediyor. Geçen yıla göre %6 artış gösteren oyun şirketi bir sıra yükselmeyi başarıldı. King ise geçen yıla göre %12 düşüş göstermiş durumda. Asıl değinilmesi gereken konu ise bu 3 şirketin erişebildiği oyuncu kitlesi. Toplamda 81.4 milyon Amerikalıya ulaşmışlar durumdalar. Bu rakam ise Amerika’daki 10-65 yaş arasındaki %51’lik oyuncu kitlesini kapsıyor.

Ubisoft Büyük Bir Düşüşte!

2011 yılından beri tutulan bu listede Ubisoft, en büyük düşüş yaşayanlar arasında Take Two Interactive şirketinden sonra 2. sırada yer alıyor. 2014 sonunda %33 artış göstererek 1.8 milyar dolara çıkan Ubisoft 2015 son verilerine göre ise %42 düşüş göstererek yılı 1.1 milyar dolar ile kapatmış durumda.

Bunun en büyük nedeni olarak ise Assassin’s Creed serisiyle oyunculardaki itibarını kaybetmesi ve Far Cry 4, Watch Dogs oyunlarının istediği gibi sonuçlanmaması yer alıyor. Şu sıralar yeni bir stüdyo da açan Fransız firması bu yılki The Division mobil oyunlar da ağırlık vermesiyle ile bakalım toparlayabilecek mi?

 

 

 

 

 

Önceki İçerikStreet Fighter V : Alex ringe çıktı!
Sonraki İçerikPlayStation Plus Nisan 2016 oyunları belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz