
Bloomberg’ün haberine göre, Ubisoft’ta en çok hisse payına sahip Guillemot kardeşler, Çin merkezli teknoloji şirketi Tencent ile birlikte firmanın kontrolünü eline almayı düşünüyor.
Ubisoft hisseleri bu yıl yüzde 40 civarında düşüş göstererek son 11 yılın en düşük seviyesine gelmişti. Bloomberg’ün kaynaklarına göre, şirkette en çok paya sahip Guillemot ailesi (yüzde 20,5) ile Tencent (yüzde 9,2), Ubisoft’un görünümünü düzeltmek ve değerini arttırmak için çeşitli yollar düşünüyor. Masadaki planlardan biri de Guillemot’lar ile Tencent’ın birlikte hareket ederek Ubisoft’u satın alıp firmayı halka açık durumdan özel bir şirkete çevirmek.
Bloomberg, bu haberin paylaşılmasının ardından Ubisoft’un Paris borsasında işlem gören hissesinin yüzde 33 değer kazandığını ve bunun şirketin 1996’da halka açık hale gelmesinden sonraki en sert yükseliş olduğunu belirtti.
Ubisoft’un yakın zamanda piyasaya sürdüğü oyunlarda beklenen satış rakamlarına ulaşamaması ve sıradaki en çok beklenen oyunu Assassin’s Creed Shadows’u 2025’e ertelemesi sonrası hisse senetleri sert bir düşüş eğilimine girmişti. Şirketin pazar değeri 2 milyar euro iken 1,25 milyar euro dolaylarına kadar inmişti.
Şirketin özel statüye geçmesi fikri daha önceden de gündeme gelmişti. Ubisoft’un hissedarlarından yüzde 10’luk kısmını elinde bulunduran küçük yatırımcılar bunu destekleyeceklerini açıklamıştı.