Sony‘nin iki sene önce başvurduğu ve yakın zamanda onaylanan patent tesciline göre, PlayStation 5 geriye uyumluluk desteği sunabilir.

İlk kez 2016’da açılan ve 2 Ekim’de güncellenen patent sayfasında, Sony’nin “Remastering by Emulation” başlığını kullandığı dikkat çekiyor. Bu da, aynı Xbox One‘ın Xbox 360 ve Xbox oyunlarını çalıştırması gibi, PS5’in de eski PlayStation oyunlarını (PS1, PS2, PS3 ve PS4) geriye uyumluluk sayesinde çalıştırabileceği bir sistemin hazırlıklarının yapıldığı iddiasını gündeme getiriyor.

Sony daha önceden de buna benzer bir adım atmış, PS4’e PSP emulatorü entegre etmiş, bunu LocoRoco Remastered ve Patapon Remastered gibi oyunlarla kullanmıştı. Ancak bundan ötesine de gidememişti.

SÖYLENTİ: PlayStation 5’in CPU ve GPU mimarisi belli oldu

Şu an için resmi bir doğrulama olmasa da, Sony’nin geriye uyumluluk konusunda Microsoft’u yakalamak adına PS5 ile birlikte böyle bir destek sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan, PlayStation 5 henüz resmen duyurulmadı ancak 2019 veya 2020’de yeni nesil konsolların tanıtılması bekleniyor.

Unreal Engine 4’te bulunan platform adı PlayStation 5 için olabilir

Önceki İçerikForza Horizon 4 inceleme
Sonraki İçerikCyberpunk 2077 Türkçe dil desteği ile geliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz