Sony‘nin dün geceki şok açıklamasıyla E3 2019‘a katılmama kararı aldığını duyurmasının ardından PlayStation 5 hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Söylentiye göre, oldukça güçlü olduğu için ‘canavar’ olarak tabir edilen PS5’in geliştirici kiti oyun stüdyolarına gönderildi ve 2020’ye kadar da piyasaya sürülmeyecek.

Kotaku, “endüstri içerisinden çeşitli geliştiricilerle yaptığı konuşmalara dayanarak” Sony’nin yeni nesil konsolunun en erken 2020’de çıkış yapacağını aktardı.

Sony E3 2019 fuarına katılmayacağını açıkladı

Öte yandan, Sony’nin E3 2019 planını bir gün önceden Reddit’te sızdıran kişiye göre de, PS5’in geliştirici kiti oyun geliştirici stüdyolara yollandı ve oldukça güçlü olduğu için “canavar” şeklinde anılıyor. Bu iddia, geçtiğimiz günlerde Square Enix’in bünyesindeki Luminous Productions’ta çalışan birinin LinkedIn profilinde “PS5 için AAA düzeyinde yeni bir oyun” ifadesinin  yer aldığının ortaya çıkmasıyla da güçleniyor.

RuthenicCookie adlı Reddit kullanıcısı ayrıca bu geliştirici kitinin “PSV” kod adını taşıdığını belirtti. Aynı kişi, Sony’nin 2019’da PlayStation Experience tarzında iki etkinlik düzenleyeceğini, ilkinin 2019 ortalarında gerçekleşeceğini ve yeni nesil konsolun burada tanıtılacağını yazdı. PS5’in kontrolörcüsünün, ek olarak gelişmiş sanal gerçeklik takibi için kamera barındıracağını da ifade etti.

Doğrusu, Sony tarafında şu dönem oldukça hareketli geçiyor. Yakın zamanda PSX’in düzenlemeyeceğinin açıklanması ve dünkü sürpriz ötesi duyuruyla E3 2019’un es geçileceğinin resmiyet kazanmasıyla firmanın yeni nesil konsol dönemine nasıl bir giriş yapacağı merak konusu.

SÖYLENTİ: Call of Duty 2019 yeni nesil oyun, PS5 2019’da çıkabilir

Önceki İçerikSony E3 2019 fuarına katılmayacağını açıkladı
Sonraki İçerikPlayStation Store Black Friday 2018 indirimleri başladı – 10 harika fırsat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz